Klaus Iohannis si liderii UE au batut palma, anunta Angela Merkel: Trebuie creat un fond comun de relansare. CE va prezenta un plan.

1
41

Liderii statelor membre si ai institutiilor Uniunii Europene au convenit, la summitul Consiliului European desfasurat prin videoconferinta, ca este necesar un fond comun de relansare economica in contextul crizei coronavirusului, afirma cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„A fost clar pentru toata lumea ca avem nevoie de un fond de relansare. Vreau sa spun foarte clar ca o astfel de solutie comuna este in interesul Germaniei, intrucat lucrurile pot merge bine pentru Germania doar daca merg bine si pentru Europa”, a declarat Angela Merkel dupa summitul UE, conform agentiei de presa Reuters.

Comisia Europeana va prezenta pe 6 mai un proiect privind un nou buget multianual, care va include un plan de finantare a relansarii economice dupa criza pandemiei, a declarat la summit Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, potrivit unor surse citate de site-ul Politico.eu.
Comisia Europeana a evocat deja ideea unor masuri financiare in valoare de peste 2.000 de miliarde de euro.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat, conform cotidianului La Repubblica si de agentiei de presa Adnkronos, ca a fost acceptata ideea ca „fondul de relansare este necesar si urgent”. „S-au inregistrat progrese majore, de neconceput in urma cu cateva saptamani, in cadrul summitului Consiliului European care tocmai s-a incheiat”, a declarat Giuseppe Conte dupa reuniune.

Citeste si ...  Uniunea Europeană investește aproape 118 milioane de euro în România în zece proiecte de transport.

La randul sau, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a pledat pentru o abordare „care sa mearga mai departe, sa fie mai puternica” in sensul suveranitatii europene”. „Se contureaza un consens pentru consolidarea autonomiei strategice europene”, a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here