Echipa patronata de Adrian Mititelu a fost recunoscuta ca este continuatorul de drept al clubului Fotbal Club Universitatea Craiova.
„FRF CONFIRMĂ CĂ U CRAIOVA 1948 S.A. ESTE ECHIPA ORIGINALĂ – Încă o dovadă clară că U Craiova 1948 S.A. este clubul original al Craiovei.
FRF a confirmat, în procedura privind licențierea cluburilor profesioniste din România, că, prin deciziile TAS, s-a stabilit definitiv că U Craiova 1948 S.A. este continuatorul de drept al clubului Fotbal Club Universitatea Craiova.”,se arata in comunicatul emis de FCU Craiova .
Azi la Pro Arena a fost invitat Marcel Puscas iar prin telefon a intervenit si Mihai Rotaru.
Marcel Pușcaș: Ce părere aveți de o hătărâre a Ministerului Educației, din 20.01.1991, în care se spune foarte clar că prin acest ordin s-a dispus înființarea Fotbal Club Universitatea Craiova care-și va desfășura activitatea prin autofinanțare. În 1991 s-a decis ca echipa de fotbal să se autofinanțeze prin ordin al ministrului, nu că a vrut Marcel Popescu sau Pușcaș. În 1993 țin foarte bine minte, echipa era deja în impas financiar mare. Unitatea de învățământ nu mai putea susține echipa de fotbal, decât să se ia alte măsuri încât să poți atrage niște oameni care să susține financiar echipa. De aia au dispărut echipele, sunt peste 1.000 care erau în 1994-1995 care în 2000 nu mai existau.
În 2011 nu a falimentat nimeni echipa, echipa a fost dezafiliată.
Rotaru: Omiteți că în acea hotărâre din 1991 că se înființează Fotbal Club Universitatea Craiova sub autoritatea Clubului Sportiv Universitatea Craiova, nu avea independeță clubul sportiv. Mai spuneți-mi o echipă, din cele mari, Steaua, Rapid, Dinamo, care și-au schimbat forma. Acolo a fost doar dorința domnului Păunescu, care este un pasionat de fotbal și a dorit să privatizeze această echipă. A fost o încercare agresivă de preluare. Dacă la FCSB s-au făcut acte și au fost hotărâre, știm foarte bine, la Universitatea Craivoa în 1994 nu s-au făcut.
Pușcaș: În 1994 nu mai era fotbal în Craiova? Eu am fost inițiatorul la Clubul Steaua secției de Fotbal. Nici FIFA, UEFA nu mai permiteau existau unui grup parlamentar. Toate cluburile s-au transformat. Și Poli Timișoara și U Cluj.
Rotaru: Cum ați privatizat dumneavostră Steaua București? I-ați dat doar o contabilitate separată. Ea a rămas acolo, nu a plecat niciodată.
Marcel Pușcaș: S-a înființat o societate non-profit, prin aprobarea și ordinul ministrulul Apărarii Naționale. S-a privat tot pe legea 21/24, când și Federația Română de Fotbal s-a privatizat.
Rotaru: Clubul s-a privatizat în 2002, când a apărut Gigi Becali.
Pușcaș: Nu mai era autoritatea unui minister. Nu era niciun control. Era domnul Păunescu și făcea ce dorea dânsul acolo.
Rotaru: Dacă eu mă așez într-o casă care nu e a mea și o fac frumoasă, nu înseamnă că este casa mea. Casa este a celor care sunt proprietari, care dintr-un motiv sau altul nu s-au îngrijit de ea. În momentul acesta avem altă situație. Echipa dumneavostră a jucat cu 400 de spectatori, iar Universitatea Craiova joacă cu 30.000 de spectatori.
Marcel Pușcaș: Mai ușor cu pianul pe scări, că nu e chiar așa. La meciul cu FCSB ați avut 28.000, meci fără miză, la meciul cu miză, cu Sepsi, ați avut 10.000, cred că au venit să vadă FCSB-ul. La meciul cu Voluntari ați avut 4.000
Rotaru: 4.000? Cred că glumiți. Noi am vândut bilete individuale la Volunari și pachete la Voluntari – FCSB, au fost cu 20% mai ieftine. Am vândut peste 8.000 de bilete la Volunari. Cei 20.000 de la meciul cu Voluntari unde sunt?
Marcel Pușcaș: Lumea vine la meciuri cu miză, să vadă adversarii. Există într-adevăr o masă de suporteri fideli, cum a fost la noi Peluza Sud, care ne-a însoțit și în județ. Dumneavostră nu știți cum e, ați apărut în Liga 2 printr-o hotărâre ciudată. Până una alta, rămâne această hârtie de la TAS. Patronul nostru este continuatorul din 2008.
Rotaru: Acel patron nu a plătit salariile.
Marcel Pușcaș: Apare undeva Mititelu aici? Sau Peluza Sud?
Rotaru: E raportul Comisiei de Licențiere. Acolo a fost o vrăjeală care nu spune că este continuatorul echipei. Luați hotărârea de la TAS, nu luați o interpretare a Comisiei de Licențiere. Este un constatator, în cazul ăsta, a unei decizii TAS, ca urmare a stabilirii de către TAS.
Vă rog frumos, nu atribuiți Comisiei de Licențiere putere de judecată în ceea ce înseamnă palmares și continuitate. Vă rog să veniți cu dispoziția de la TAS, să o disecăm pe aceea.