La 164 de ani de la marele act istoric, mai este, oare, viu spiritul Unirii, la Craiova?

0
171

Dintre toți românii care au crezut, în urmă cu peste un secol și jumătate, în puterea lor de a-și decide singuri soarta, doar locuitorii Craiovei au rămas în posteritate.

💙 Ei sunt cei care l-au fascinat pe marele pictor Theodor Aman, în octombrie 1857, surprinzându-le pe pânză entuziasmul, în celebrul său tablou Hora Unirii la Craiova, când, la București, se vota în unanimitate unirea Țării Românești cu Moldova.
Câteva luni mai târziu, tot aici, în Cetatea Băniei, într-o zi de 24 ianuarie a anului 1859, mii de craioveni au ieșit din nou în stradă, pentru a se bucura de alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Ţării Româneşti.
La 164 de ani de la marele act istoric, mai este, oare, viu spiritul Unirii, la Craiova?

👉 Haideți să vedem cu ochii noștri marți, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.
Ceremonialul militar religios va începe la ora 10.00, pe strada A.I. Cuza, în fața statuii domnitorului și va continua cu un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric “Maria Tănase“ în compania artiștilor:
❣️ Constantin ENCEANU,
❣️ Marius MĂGUREANU,
❣️ Cristian BĂNĂȚEANU și
❣️ Marian MEDREGONIU,
împreună cu formația de dansuri condusă de Ionel Garoafă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here