Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova : SCJU Craiova va accesa fonduri europene nerambursabile pentru a creste capacitatea de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

0
20

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova va accesa fonduri europene nerambursabile pentru a creste capacitatea de gestionare a crizei sanitare Covid-19. Laurentiu Ivanovici , managerul SCJU Craiova ne-a explicat despre un program in care va accesa fonduri europene nerambursabile .
Acest program vizeaza : Laborator modular de genetică medicală pentru testarea COVID-19,Dotarea extinderii Unității de Primiri Urgențe si Rambursarea sumelor deja cheltuite pentru achiziții realizate pana in prezent ..

In cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova va accesa fonduri europene nerambursabile pentru a creste capacitatea de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Sunt in curs de elaborare 3 proiecte:

  1. Laborator modular de genetică medicală pentru testarea COVID-19 SCJUC urmeaza sa receptioneze un echipament Real -Time PCR de diagnosticare Covid-19, în valoare de 2 milioane de lei, achiziție realizată cu fonduri alocate de catre Ministerul Sănătății. Proiectul va fi coordonat  de catre Prof. Univ. Dr. Mihai Ioana, șeful Centrului Regional de Genetică Medicală. In prezent, testarea pacientilor si a personalului medical se face in cadrul unei colaborări dintre SCJUC, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova și Centrul Regional de Genetică Medicală Dolj;
  2. Dotarea extinderii Unității de Primiri Urgențe cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19.
  3. Rambursarea sumelor deja cheltuite pentru achiziții realizate pana in prezent sau care urmează a fi realizate cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19:

 „Ne-am propus ca in urmatoarele 3 luni sa depunem si sa incepem implementarea acestor proiecte, pentru cresterea capacitatii de testare a pacientilor si personalului si pentru a controla raspandirea Covid-19. De asemenea, prin accesarea acestor surse de finantare nerambursabile, va fi degrevat bugetul spitalului de cheltuieli pentru dotari cu echipamente medicale, echipamente de protectie, materiale si dezinfectanti.” ne-a declarat Laurențiu Ivanovici, managerul SCJU Craiova ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here