Legea PNL a fost adoptata de Parlament, merge la promulgare! Violatorii, criminalii si talharii nu mai pot fi eliberati conditionat.

0
4

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a votat, miercuri, initiativa legislativa semnata de sapte liberali, potrivit careia criminalii, violatorii si talharii nu mai pot fi eliberati conditionat.

Parlamentul a inasprit conditiile pentru liberarea conditionata a infractorilor din inchisori. Mai mult, cei condamnati pentru viol, omor sau corupere sexuala de minori nu vor mai putea fi eliberati inainte de termen.

Legea care face mai dificila eliberarea infractorilor din inchisori a fost initiata de mai multi parlamentari PNL si a fost adoptata in unanimitate de Camera Deputatilor.

Potrivit actului normativ, nu vor mai putea beneficia de liberare conditionata infractorii condamnati pentru omor, viol, corupere sexuala a minorilor, talharie calificata sau exploatarea cersetoriei.

Proiectul mai prevede ca liberarea conditionata in cazul detentiei pe viata poate fi dispusa doar daca cel condamnat a executat efectiv cel putin 25 de ani de inchisoare.

O alta dispozitie a legii prevede ca, pentru a fi eliberat din inchisoare, un infractor condamnat la sub 10 ani de detentie trebuie sa fi executat trei patrimi din pedeapsa, iar unul condamnat la peste 10 ani, trebuie sa fi stat dupa gratii minimum patru cincimi din durata.

Citeste si ...  Parlamentul a decis ca mandatele primarilor să fie prelungite până la 1 noiembrie.

Doar daca cei condamnati au peste 65 de ani conditiile sunt mai laxe si anume: daca au fost condamnati la sub 10 ani de inchisoare, pot fi liberati conditionat daca au efectuat doua treimi din pedeapsa, iar varstnicii condamnati la peste 10 ani pot iesi dupa efectuarea a minimum trei patrimi.

Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz, legea urmand a fi trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare.

In ultimele zile,  cazul unei fete de 17 ani care se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost incendiata de un individ intr-o comuna grojeana a provocat o ampla revolta in spatiul public. Barbatul este recidivist, fiind condamnat la inchisoare pentru cinci crime.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here