LICEUL “VOLTAIRE” CRAIOVA : INAUGURAREA CENTRULUI DE DOCUMENTARE ȘI INFORMARE

0
241

Având în vedere complexitatea şi multitudinea provocărilor din toate domeniile vieţii materiale şi spirituale, societatea contemporană trebuie să asigure un loc central sistemului educaţional. Şcoala, ca instituţie de informare, formare şi pregătire a tinerilor pentru viaţă are datoria de a ţine pasul şi chiar de a previziona schimbările rapide din toate domeniile societăţii. Astfel, rolul actual al şcolii este de a dezvolta elevilor capacitatea de a accesa informaţia şi de a o utiliza adecvat în situaţii diverse, de a dezvolta competenţe şi abilităţi necesare tânărului pentru a face faţă provocărilor şi oportunităţilor lumii contemporane.

Bibliotecile şi Centrele de Documentare şi Informare, ca structuri bine definite ale procesului de învăţământ, au un rol esenţial în demersul educaţional.
Răspunzând obiectivului prioritar al egalităţii de şanse a elevilor, având mereu în prim-plan inovația, motivația, empatia și solidaritatea, Liceul „Voltaire” Craiova, cu sprijinul Asociației părinților și profesorilor Voltaire și Lions Club Craiova Phoenix București, inaugurează joi, 19 Octombrie, 2022, ora 12.00, Centrul de Documentare și Informare.

Dincolo de orice încercare de a defini un astfel de spațiu, Centrul de Documentare si Informare Voltaire este o promisiune pentru calea cunoașterii și a reușitei. El se dovedește cu atât mai mult util cu cât oferă elevilor mediul potrivit pentru elaborarea proiectelor specifice intituțiilor de învățământ aflate în rețeaua națională a liceelor bilingve francofone.
Cei care pășeau până acum în bibliotecă vor găsi aici, mereu, un ambient plăcut pentru diferite activități inter și trans-disciplinare.
Pentru cei care vor să exploreze lumea, dorința noastră este să găsească aici căi de comunicare fie via internet, fie prin carte.

La această activitate importantă pentru comunitatea Voltaire, ne vor fi alături:

Dl. Lucian Dindirică – Manager al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”
Dna Camelia Radulian – scriitoare
Dl. Cristian Nedelcu –Jurnalist, scriitor și blogger, membru al Uniunii Scriitorilor din România
Dl. Petrișor-Cristian Diamantu – Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, prof. asociat Departamentul de Arte teatrale Craiova
Dna Marga Bulugean – Redactor-șef „Cuvântul libertății”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here