Liviu Dragnea a iesit din puscarie si pune tunurile pe PSD!

0
117

Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă joi de Tribunalul Giurgiu.

La ora 16.15, Liviu Dragnea a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova.

„A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce.
Eu mă conssider deținut pooltic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția ca să pot fi închis. Am refuzat. PSD a devenit un partid operetă condus de oameni lași”,a spus Dragnea.

„PSD? PSD nu mai e partid”, a spus fostul șef social-democrat, întrebat dacă va reveni în PSD. „PSD nu e condus, este în buzunarele SRI”, a precizat acesta.

Legat de o eventuală reintrare în politică, Dragnea a indicat: ‘(Legat de) reintrarea sau nu în politică, voi intra dacă o să găsesc răspuns la două întrebari: Dacă mai am cu cine și daca mai am pentru cine.

„PSD este un partid de operetă, condus de oameni lași”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea, încă două dosare penale

Chiar dacă Liviu Dragnea nu-și dorește să mai candideze sau să ocupe funcții publice, lucru interzis de judecători timp de trei ani, el nu poate sta liniștit. Pe numele său mai există două dosare penale instrumentate de DNA, dintre care unul a fost trimis în judecată.

Dosarul vizitei în SUA

Pe 17 mai 2021, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea, în dosarul vizitei pe care a efectuat-o în ianuarie 2017 în SUA, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. Dragnea este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței.

Fostul președinte PSD, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câștigase alegerile prezidențiale.

În schimbul avantajelor primite, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.

Dosarul Tel Drum

Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman:

-constituire a unui grup infracțional organizat
-două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul
-instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii, potrivit unui comunicat DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here