Astazi, in cadrul unei ceremonii inedite, ”Ceremonia de spargere a solului”, autoritatile locale au inceput lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Craiova.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu.

“Momentul a fost marcat simbolic printr-o primă săpătură și prin zidirea unei borduri.
Practic, în 48 de luni, primii pacienți vor putea primi servicii medicale de urgență într-una dintre cele mai moderne unități medicale din Europa.
Importanța acestui spital este dovedită de cifrele înregistrate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, acolo unde un pacient se prezintă la fiecare 4 min.
Consiliul Județean Dolj continuă investițiile în sănătate și completează specializările medicale pe care le va oferi noul Spital Regional de Urgență cu un Centru de Tratare a Cancerului, care să deservească întreaga regiune.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

„Noi la Craiova nu prea suntem obișnuiți să avem ceremonii de debut la vreo instituție. În general, suntem în șantier atunci când se termină investițiie. De data aceasta, facem o excepție. Și nu numai de data aceasta. Am mai avut vreo trei excepții. Una dintre ele a fost stadionul de fotbal care a început cu o bordură. Toți cârcotașii spuneau că nu o să se termine în doi ani de zile. S-a terminat într-un an și șapte luni. A doua ceremonie am avut-o pe Drumul Express. I-am rugat pe colegii mei să aducă o bordură, ca să spargem ghinionul de fiecare dată.“, a declarat Olguța Vasilescu.

Spitalul Regional Craiova, a cărui machetă a fost prezentată în toamna anului trecut, va avea 807 paturi, 19 săli de operație în Blocul operator central, 17 cabinete pentru imagistică medicală, şase cabinete pentru intervenții endoscopice, trei camere de cardiologie intervențională, 12 camere de cardiologie non-invazivă, cinci posturi de hemodializă și numeroase clinici ambulatorii. Clădirea principală va avea opt niveluri, iar proiectul include un total de 1.567 de locuri de parcare, dintre care 1.011 sunt exterioare, iar 556 subterane. Valoarea proiectului este 3.708.575 mii lei cu TVA.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *