Ludovic Orban a dat Guvernul României în judecată. Orban : Guvernul refuză să organizeze alegeri locale în peste 50 de localități în care s-a vacantat funcția de primar

0
85

Ludovic Orban a dat în judecată Guvernul României după ce timp de un an de zile guvernanții ar fi refuzat să organizeze alegeri locale în peste 50 de localități. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 6 februarie, potrivit mesajului postat de fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban acuză Guvernul că încalcă grav Constituția și că interzice dreptul de vot pentru sute de mii de cetățeni români care ar trebui să își aleagă primarul.

“2023 începe cu o veste bună!
De peste un an de zile Guvernul refuză să organizeze alegeri locale
în peste 50 de localități în care s-a vacantat funcția de primar. Aceste comunități locale sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea dată de votul cetățenilor. Guvernul încalcă grav Constituția, legile țării și cele mai elementare norme de funcționare a unei democrații. Practic guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetățeni români, care sunt împiedicați de guvern să își voteze primarul.

Văzând nesimțirea partidelor din coaliție, disprețul guvernanților față de dreptul de vot al oamenilor și refuzul sistematic de a organiza alegeri la oricâte solicitări publice am formulat ca parlamentar, am luat decizia că nu mai există nicio altă soluție decât să dau în judecată Guvernul pentru a obține din partea unei instanțe o decizie care să oblige guvernul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor.

După 6 luni de la declanșarea procedurii, Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată pentru data de 6 februarie. Legea este clară. În termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar sau de la dizolvarea consiliului local, guvernul este obligat să emită hotărârea de guvern de organizare a alegerilor. Am încredere că judecătorii vor trata speța cu toată atenția și că vor decide cât mai repede să facă dreptate, să determine guvernul să respecte legea și dreptul de vot al cetățenilor români, drept garantat de Constituție și de lege.
Atașez citația primită de la Curtea de Apel București.

P.S. Înlocuiesc proverbul„ cine fură azi un ou, mâine va fura un bou” cu;„ cine nu organizează azi alegeri locale, mâine nu va mai organiza nicio alegere”, precizează Ludovic Orban, duminică, într-o postare pe Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here