Ludovic Orban a participat la videoconferința cu ambasadorii statelor membre UE, organizată de președinția croată a Consiliului UE

0
3

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat astăzi, 9 iunie, la o reuniune, în format video-conferință, cu șefii de misiuni diplomatice ai statelor membre UE acreditați la București, organizată de Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene.

Șeful Guvernului a făcut, în debutul discuțiilor, o scurtă prezentare a situației actuale din România și a măsurilor adoptate la nivel național în contextul pandemiei de Covid-19, subliniind că atenția executivului se va îndrepta, în perioada următoare, cu precădere asupra măsurilor de relansare economică, inclusiv prin raportare la discuțiile în curs la nivelul UE cu privire la adoptarea noului buget european și a setului de noi instrumente dedicate susținerii obiectivului de relansare.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a referit, de asemenea, în intervenția sa, la importanța derulării, la nivelul Uniunii Europene, a unui exercițiu aprofundat de decelare a ”lecțiilor învățate” pe parcursul eforturilor de gestionare a pandemiei, accentuând, în acest context, necesitatea îmbunătățirii capacității UE de gestionare a crizelor. Astfel, Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat importanța consolidării mecanismelor de la nivel UE, inclusiv prin suplimentarea resurselor financiare dedicate acestui obiectiv, precum și îmbunătățirea mecanismelor de coordonare în domeniul sănătății. Totodată, în context, șeful Guvernului a evidențiat impactul negativ al închiderii frontierelor dintre statele membre asupra circulației bunurilor și persoanelor în spațiul comunitar, subliniind importanța pe care un spațiu Schengen extins o prezintă pentru funcționarea eficientă a Pieței Unice. În acest sens, a reafirmat urgența unei decizii privind aderarea României la spațiul Schengen.

Citeste si ...  Video : Ludovic Orban anunță când vor fi depuse candidaturile PNL la parlamentare! Afla cate semnaturi a strans PNL !

Răspunzând, ulterior, în cadrul segmentului interactiv al reuniunii, întrebărilor ambasadorilor UE, Prim-ministrul Ludovic Orban a oferit detalii cu privire la setul de măsuri de relansare economică avute în vedere de Guvernul României, precum și la alte teme de interes prioritar pentru țara noastră de pe agenda curentă a Uniunii.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here