Ludovic Orban : Actele normative pentru REDRESAREA economică a României, adoptate săptămâna viitoare

0
2

Anunț de ultimă oră privind redresarea economică a României făcut de premierul Ludovic Orban. Guvernul va aproba în următoarea lună actele normative necesare măsurile din Planul de redresare, printre care schema de lucru cu program redus, Fondul de Investiții, banca de dezvoltare sau schema de ajutor pentru marile companii, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a admis, ântr-un interviu, că nu toate măsurile au fost „inventate” de Guvern, ci vin dintr-o analiză a deciziilor luate cu ocazia crizei din 2008 sau la nivel european, și care au dat rezultate. Orban a oferit exemplu schelei de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie, măsură aplicată în 122 state europene.

Printre măsurile care vor fi luate rapid se numără ajutoarrul de stat pentru marile companii, care va fi discutată în ședinîa de săptămâna viitoare.

Guvernul a prezentat miercuri un Planul de relansare economică care cuprinde măsuri pentru repornirea companiilor, programe de finanțare nerambursabilă, granturi pentru digitalizare, sprijin pentru agricultură și industria agroalimentară, finațări pentru noi investiții, măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii și a sectorului energetic, pe mai mulți ani și cu o valoare de peste 100 de miliarde de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Raluca Turcan: PNL a deblocat proiectele de infrastructură, nu le-a uitat în sertare și nici nu le-a plimbat la TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here