Ludovic Orban, apel de ultima ora in contextul prezentei scazute la vot: „Nu trebuie sa repetam greseala din 2016”

0
9

Premierul Orban a lansat un apel pe Facebook catre romani, dupa ora 17.00, in care ii indeamna sa iasa la vot. Prezenta la vot este considerabil mai mica decat cea din 2016.

„Nu trebuie sa repetam greseala din 2016, atunci cand peste 60% dintre cetatenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Urmatorul Parlament trebuie sa fie unul reprezentativ”, afirma Orban.

„Dragi romani, in urma cu patru ani, prezenta scazuta la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept si institutiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea Romaniei la nivel international. Un Parlament care a produs guverne impotriva carora s-a iesit in strada. Un Parlament care a dus tara din criza in criza si a lasat-o vulnerabila in fata pandemiei.

Dragi romani, nu trebuie sa repetam greseala din 2016, atunci cand peste 60% dintre cetatenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Urmatorul Parlament trebuie sa fie unul reprezentativ pentru sectiuni cat mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fara o participare mai numeroasa la vot din partea dumneavoastra.

Dragi romani, mai sunt peste trei ore pana la inchiderea sectiilor, timp suficient pentru a va exprima dreptul fundamental de a vota. Vor urma patru ani fara alegeri. Patru ani in care este mai important ca niciodata sa avem un Parlament responsabil si un Guvern competent la conducerea Romaniei. Avem de valorificat oportunitati fara precedent in istoria noastra recenta. Nu ratati sansa de a decide viitorul Romaniei.

Votul dumneavoastra de astazi va face diferenta dintre o Romanie respectata la nivel international si una izolata. Dintre o Romanie care isi respecta cetatenii si una care ii alunga peste hotare. Dintre o Romanie dezvoltata, moderna si increzatoare in fortele sale si una corupta, saraca si lipsita de perspectiva”, a scris Orban pe Facebook.

Prezenta la vot la ora 17.00 a fost de doar 25,30%, fiind mai mica cu 5% fata de cea de la parlamentarele din 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here