Ludovic Orban: Din iunie nu am putut sa organizam niciun concurs in institutiile publice! Majoritatea PSD din Parlament ne-a impiedicat sa organizam concursuri ..

0
16

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seara, ca din luna iunie nu s-au putut organiza concursuri in institutiile publice, intrucat ”majoritatea PSD” a impiedicat acest lucru. Orban afirma ca cei din Corpul Functionarilor Publici ar trebui sa nu aiba calitatea de membri de partid, iar administratia ar trebui profesionalizata.

”Noi din iunie nu am putut sa organizam niciun concurs in institutiile publice si nu din cauza pandemiei, ci din cauza faptului ca la trecerea din starea de urgenta in starea de alerta, CCR ne-a obligat sa venim cu un proiect de lege in Parlament, iar majoritatea PSD din Parlament pur si simplu ne-a impiedicat sa organizam concursuri”, a declarat, joi seara, la B 1 TV, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban sustine ca ”regula este aceea ca orice functie publica sa fie ocupata prin concursuri transparente, pe baza unor criterii de evaluare care sa fie facute publice, pe baza unei publicitati si prin comisii de evaluare care sa nu fie stabilite numai de conducatorul institutiei, care este numit politic, ci si de reprezentanti ai asociatiilor profesionale, reprezentanti din universitati din domeniul respectiv, astfel incat sa fie niste evaluari obiective care sa duca la selectarea celor mai buni oameni”.

”Depolitizarea administratiei este foarte importanta. (…) Parerea mea e ca ar trebui ca cei din Corpul Functionarilor Publici sa nu aiba calitatea de membri ai vreunui partid politic. Cine vrea sa faca cariera politica, sa faca o cariera politica, cine vrea sa faca o cariera in functia publica, trebuie sa se dedice carierei in functia publica. Trebuie intarita capacitatea administrativa, este fundamental. Trebuie, de asemenea, crescuta eficienta administratiei, prin simplificare, prin debirocratizare, prin digitalizare, prin practic algoritmizarea tuturor procedurilor si mai ales prin urmarirea lor, astfel incat ele sa se deruleze cat mai fluent”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat ca spaima concedierilor functionarilor a existat in permanenta.

”Aceasta spaima a existat (ca vor fi dati afara functionari- n.r.) si cand am venit prima oara la putere, dar, din pacate, sunt necesare modificari legislative, care nu pot fi adoptate decat in conditiile in care vom avea o majoritate parlamentara. Noi nu am avut majoritate parlamentara, practic noi un an de zile a trebuit sa fim intr-un meci continuu in care majoritatea controlata de PSD ne-a franat, ne-a impiedicat, ne-a modificat toate reglementarile pe care le-am facut. Dar se va schimba dupa 6 decembrie, sunt convins ca lucrurile se vor schimba si vom putea avea o majoritate parlamentara. Vom avea 4 ani de pace pentru ca nu vor fi alegeri, 4 ani in care avem o oportunitate extraordinara”, a mai declarat Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here