Ludovic Orban in vizita la santierul Drumului Expres Craiova-Piteşti: Sunt optimist ca lucrarile se vor termina inainte de termenul prevazut in contract!

0
44

Premierul Ludovic Orban a efectuat o vizita la santierul Drumului Expres Craiova-Pitești .

După verificarea stadiului lucrărilor la șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, Tronson 2 ,Premierul Romaniei , Ludovic Orban a declarat : „Firma domnului Umbrarescu nu ma surprinde, intrucat am fost pe Centura Bacaului si acolo am fost impresonat de progresul extraordinar si, practic, cred ca va fi data in circulatie cat de curand.

Si aici, la Drumul Expres Craiova – Pitesti lucrarile se deruleaza intr-un ritm extrem de sustinut, deja pe 70% se va ajunge in situatia de a se putea turna asfalat, podul peste Olt, care este unul spectaculos, este in faza de montare a partilor metalice, lucrurile evolueaza foarte bine si sunt optimist ca lucrarile se vor termina inainte de termenul prevazut in contract”

Drumul Expres Craiova-Piteşti este împărţit în 4 tronsoane.

-Tronsonul 1 traversează localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, cu plecare din Craiova, şi are o lungime de 17,7 km. Va avea două pasaje şi şapte poduri și va costa 76 milioane de euro (fără TVA). Este executat de firma Tirrena Scavi SpA, din Italia.
-Tronsonul 2 trece prin localităţile Balş, Barza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Are o lungime de 40 km, va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, şi 5 pasaje. Cost total: 217 milioane euro (fără TVA) şi va fi executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România.
-Tronsoanele 3 și 4 au în total 64 km. Contractele pentru proiectarea şi execuţia lor au fost semnate cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL. Valoarea totală este de 1,3 miliarde lei (fără TVA).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here