Ludovic Orban : Romania era Italia la patrat daca nu luam masura izolarii si carantinarii!

0
23

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica seara, la Realitatea Plus, ca Romania ar fi ajuns „Italia la patrat” daca autoritatile nu ar fi impus masuri de izolare si carantinare, el spunand in acest context ca nu intelege decizia CCR, asa cum nu a fost „corecta” nici decizia CCR privind amenzile.

„Noi, daca nu luam masura izolarii si carantinarii, Romania era Italia la patrat. Noi am avut peste 1,7 milioane de romani intre 26 februarie si 1 iunie care au venit din tari unde epidemia era puternica”, a declarat Ludovic Orban, duminica seara, la Realitatea Plus.

”Inca nu a trecut primul val. Nu e vorba de valul doi. Exista o relaxare si o atitudine de neglijare a pericolului, care au fost generate si de unii lideri politici, care au bagatelizat in discursul public pericolul infectarii si i-au determinat pe multi romani sa nu perceapa riscul acestei epidemii”, a adaugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat ca atacurile Avocatului Poporului la Curtea Constitutionala au lipsit autoritatile de instrumentele necesare pentru a asigura respectarea regulilor si au creat situatii de a creste riscul epidemiei. Premierul a dat exemplu cel mai recent atac, cel referitor la masura de izolare si carantinare.

Ludovic Orban a amintit si cazul amenzilor date in timpul starii de urgenta, contestate de Avocatul Poporului. ”Ai 200.000 de oameni care au incalcat legea si tu te situezi de partea lor, si nu de partea celor peste 19 milioane care au respectat legea”. ”Noi am initiat procedura de demitere pentru ca ne dorim un Avocat al Poporului care sa apere drepturile oamenilor. Tot ce este atins de PSD se imbolnaveste. Victor Ciorbea, in calitate de Avocat al Poporului, a ajuns cel mai penibil instrument al PSD. Avocatul Poporului a devenit filiala PSD. De asemenea, filiala PSD e si la CCR”, a mai spus Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here