Ludovic Orban: Salut decizia presedintelui Klaus Iohannis ! PNL sustine propunerea Florin Citu pentru functia de premier

0
6

Partidul National Liberal saluta si sustine propunerea presedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Florin Citu pentru functia de premier, a declarat miercuri seara premierul interimar, Ludovic Orban.

“Salut decizia presedintelui Romaniei de desemnare pentru functia de premier a colegului meu de partid si de guvern Florin Citu. Este o decizie extrem de importanta, care are ca obiectiv deblocarea situatiei care este creata in mod artificial de PSD si de prelungirile sale institutionale. Decizia presedintelui este conforma cu vointa PNL. Atat eu, ca presedinte al PNL, cat si colegii mei din Biroul politic si colegii de partid vom sustine aceasta propunere”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Victoria.

Ludovic Orban a precizat ca va fi alaturi de premierul desemnat, Florin Citu, in toti pasii urmatori: stabilirea listei cu membrii Guvernului, finalizarea programului de guvernare, care vor fi discutate vineri.

“Vineri dimineata vom avea o reuniune a forurilor statutare ale PNL pentru validarea listei Guvernului si a programului de guvernare. De asemenea, atat eu, ca presedinte al PNL, cat si colegii mei vom fi implicati in toate discutiile pe care le vom declansa pentru incercarea de obtinere a unei majoritati parlamentare”, a precizat Orban.

Ludovic Orban a sustinut ca Florin Citu a inregistrat performante in calitate de ministru al Finantelor.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

“Florin Citu este vicepresedinte economic al PNL, este un liberal autentic. (…) Performantele domnului Citu in scurta perioada de exercitare a mandatului de ministru al Finantelor sunt clare. Intr-un timp record, in conditiile in care nimeni nu se astepta, a avut capacitatea de a realiza o rectificare bugetara, de a aseza finantele publice pe principiile de legalitate, de respectare a contractelor si de sustenabilitate. Si, de asemenea, a reusit, fiind principalul merit al domniei sale, sa ne faca sa ne tinem de cuvant fata de romani prin a da Romaniei bugetul pentru 2020 la inceputul anului, asa cum este normal in orice tara democratica”, a aratat Ludovic Orban,presedintele Partidului National Liberal.

Citeste si :   Ludovic Orban face Revelionul cu Guvernul, dar nu pe banii statului!

Potrivit lui Ludovic Orban, Florin Citu reprezinta o garantie a faptului ca guvernarea PNL se va desfasura pe aceleasi coordonate: “repararea dezastrului provocat de guvernarile iresponsabile ale PSD, o puternica componenta in actul de guvernare a liberalismului, o orientare strategica anti PSD si, de asemenea, asezarea cresterii economice, asigurarea unei cresteri economice a Romaniei sustenabila, bazata pe motoare de crestere normale intr-o economie capitalista”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here