Ludovic Orban : Se reia productia de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino

0
39

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, după vizita la Institutul Cantacuzino, că se va relua producția de vaccin antigripal, precizând că mai este nevoie doar de achiziționarea unui singur echipament. Cât despre laboratorul în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, a anunțat premierul.

„Ne-am pus la curent cu situația și cu proiectele institutului. În privința laboratorului în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități. Am vizitat laboratorul de bio-securitate care este funcțional. (…) Există mai multe proiecte la Cantacuzino: reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există un singur echipament lipsă. Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a putea produce din nou vaccin antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piață. Este vorba despre un imuno-modulator care reglează nivelul de anticorpi din organism. De asemenea, este un proiect mare care urmează să fie finanțat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face la o altă locație”, a spus Ludovic Orban, după vizita efectuată în această dimineață la Institutul Cantacuzino.

Citeste si ...  Marcel Vela : Dupa 15 mai, toti vom putea sa iesim din localitati.

Totuși, premierul a subliniat că vaccinul antigripal va fi gata anul viitor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here