Luni a avut loc Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”

0
142

Luni, 25 martie 2024, Sala ”Amza Pellea” a Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova a găzduit Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”, organizată de către Baroul Dolj în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Evenimentul face parte din Programul ”Fii Avocat în Școala Ta!” al Uniunii Naționale a Barourilor din România, un proiect de educație juridică non formală prin care comunitatea de avocați din România s-a implicat prin voluntariat la dezvoltarea unei culturi juridice în rândul elevilor din învățământul preuniversitar .

Luni a avut loc Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”
Luni a avut loc Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”

După doi ani de la debutul programului, care a presupus deplasări ale avocaților voluntari din toată țara în sălile de clasă, în sesiuni de procese simulate, în vizite împreună cu elevii la instanțele de judecată, precum și în alte activități non formale, proiectul Uniunii Naționale a Barourilor din România a acumulat experiența organizării unor conferințe de felul celei de la Craiova. În fața a peste 300 de elevi și cadre didactice din 11 licee din Craiova, despre implicațiile și efectele sociale, juridice și de sănătate pe care le dă consumul de droguri au vorbit profesor Daniel Alexandru Ion, inspector școlar general al Județului Dolj, avocat Dragoș Nicu, decanul Baroului Dolj, avocat Luminița Ioana, coordonatorul național al programului ”Fii Avocat în Școala Ta!”, prodecanul Baroului Argeș și profesorul dr. expert antidrog Cătălin Țone. Au fost aduse mulțumiri și aprecieri tuturor celor implicați în proiect, dar mai ales avocaților voluntari care au făcut ca Programul ”Fii Avocat în Școala Ta!” să fie o reușită totală.

Luni a avut loc Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”
Luni a avut loc Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta”

La conferință, moderată de avocat Eugen Tițoiu, coordonatorul programului ”Fii avocat în Școala Ta!” în județul Dolj, au participat și avocat Silvana Racoviceanu, consilier al Baroului București și coordonatorul programului în Baroul București, avocat Dragoș Nicolescu, decanul Baroului Argeș și coordonatorul programului în județul Argeș și Ionela Vilculescu, consilier la Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Dolj. De asemenea, un fost consumator a împărtășit auditoriului experiența perioadei în care dependența de droguri i-a schimbat viața.

Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta” a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor Nitela Impex S.R.L. și Club Rotary Probitas.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.