Maine incepe etapa a 3-a de vaccinare. Florin Citu: „Peste 500.000 de romani din randul populatiei generale s-au inscris deja”

0
50

Premierul Florin Citu a anuntat, duminica, intr-o postare pe Facebook, ca etapa a III-a de vaccinare incepe luni, precizand ca 500.000 de persoane din populatia generala s-au inscris pe platforma de vaccinare. Premierul subliniaza ca vaccinarea nu este obligatorie, dar este singura solutie pentru a reveni la normalitate cat mai curand.

”Etapa a III-a de vaccinare incepe maine. Este foarte simplu. Daca doriti sa va vaccinati, inscrierea se face prin intermediul listelor de asteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt inscrisi pe platforma electronica, din care aproximativ 500.000 sunt din randul populatiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veti primi notificarea locului disponibil in centrul pentru care ati optat. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este SINGURA solutie pentru a reveni la normalitate cat mai curand. Impreuna invingem pandemia!”, a mentionat Citu.

In primele doua etape a fost vaccinat personalul medical, alaturi de personalul esential, de persoanele peste 65 de ani si de bolnavii cronici.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat ca, din 15 martie, devin disponibile listele de asteptare pentru programarea la vaccinare. In platforma vor fi vizibile, pentru beneficiari, atat centrele de vaccinare deja existente, cat si cele care vor fi operationalizate in aprilie.

Daca o persoana nu gaseste locuri disponibile in centrul de vaccinare ales, se poate inscrie pe lista de asteptare, locurile care devin disponibile urmand sa fie ocupate de cei inscrisi pe lista, cu respectarea prioritizarii: 75% persoane din populatia cu risc si 25% lucratori din domenii esentiale, iar in centrele in care raman locuri libere vor putea sa se programeze persoanele din etapa a III-a.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here