Manuel Bortoi : Dincolo de idei ,inițiative și punerea in practică este important interesul comun pentru dezvotarea orașului nostru.

0
199

USR Craiova are 4 consilieri locali iar azi am discutat cu Manuel Bortoi . Am discutat despre impactul acestuia cu Consiliul Local Craiova dar si despre perioada de lockdown .
Pandemia nu a fost ocolita nici de aceasta data iar Manuel Bortoi ne-a spus „Ce contine vaccinul?”
USR a avut un proiect care a trecut cu unanimitate iar Manuel Bortoi ne-a explicat ca sunt si alte proiecte la care se lucreaza in acest moment .

Jurnal de Oltenia : A trecut jumatate de an de la preluarea mandatului de consilier local. Care a fost impactul primelor 2-3 sedinte ? Cum se vede administratia locala acum ?

Manuel Bortoi : Prima ședință a fost un fiasco total din perspectiva așteptărilor noastre politice care au ca scop fundamental evoluția comunității craiovene.
Acțiunea reprezentantului PNL din acea ședință ne-a descumpănit din perspectiva dorințelor noastre de a avea un oraș occidental cu standarde ridicate.
Administrația locală acum este intr-un proces de reconstrucție bazat pe colaborare avand ca unic scop dezvoltarea orasului pe principii de fezabilitate pe termen lung.
Datorita necesitații dezvoltării orașului nostru pe termen lung proiectele cu impact major pe termen lung propuse de USR au susținerea intregului aparat administrativ.

Jurnal de Oltenia : Cum a fost pentru tine perioada de lockdown dar si dupa ? Ce parere ai despre ridicarea restrictiilor?

Manuel Bortoi : Pe plan personal și profesional perioada de lockdown a avut aspecte pozitive dar și negative, printre care timpul petrecut in familie care mi-a adus satisfacții in timp ce in plan profesional am avut restricții pe care le-am depașit cu succes printr-o comunicare eficientă.
Politic această perioadă ne-a ajutat sa ne stabilim prioritățile , de ce are nevoie cu adevărat comunitatea craioveană astfel că am reușit sa prioritizăm proiectele cu impact major și imediat pentru craioveni.
Ridicarea restricțiilor aduce cu sine implementarea mai rapidă a proiectelor, atat la nivel local cat și la nivel național.

Jurnal de Oltenia : Guvernul Romaniei a lansat, campania de informare pentru vaccinare, sub titlul „Ce conține vaccinul?” Vreau si eu raspunsul tau ..

Manuel Bortoi : Pentru mine vaccinul reprezintă revenirea omenirii la normalitate , libertate de mișcare in țară și in Europa, dar mai ales reluarea obiceiurilor de socializare mult așteptate.

Jurnal de Oltenia : Revenind la administratia locala craioveana. De curand aveti un proiect care a trecut cu unanimitate. Despre ce este vorba si care sunt urmatoarele proiecte ?

Manuel Bortoi : Se implementează la nivel local un proiect de sorginte ecologică care are ca scop protejarea mediului din care toți suntem parte.

Asta inseamnă că in perioada imediat următoare vor fi instalate in Craiova 9 stații de incărcare pentru mașinile electrice sau hibrid plug in.
In perioada de pandemie am avut posibilitatea noi cei de la USR sa identificam necesarul comunitatii din care facem parte , eu personal am venit cu o idee ce va fi pusă in practică de catre Primarul Craiovei cu referință la modernizarea terenurilor de fotbal din incinta școlilor inclusiv nocturnă, și inchirierea acestora după orele de program școlar.

Mă bucur că ideea mea de principiu va fi pusă in practică de către Primăria Craiova.
Dincolo de idei ,inițiative și punerea in practică este important interesul comun pentru dezvotarea orașului nostru.
Avem in lucru și alte proiecte necesare comunității, proiecte ce vor fi propuse către implementare Primăriei Craiova.

Jurnal de Oltenia : In scrut timp urmeaza o campanie interna . Cum vezi „lupta” dintre USR si Plus ? Candidezi si tu ?

Manuel Bortoi : Din perspectivă ideologică nu există nici o diferență intre noi și Plus doar că la nivel de aplicare a principiilor fundamentale există diferență de interpretare care intr-un final au același numitor comun ce duce la dezvoltarea comunităților din care facem parte integrantă.

Voi candida la funcția de vicepreședinte sau membru in biroul local Craiova, din prisma ideilor și propunerilor pe care le-am făcut administrației orașului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here