Marcel Ciolacu : Haideţi să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc. Nu a fost şi nu o să fie niciodată!

0
35

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri seară, într-un discurs la PSD Mureș, că nu este necesar să ne unim împotriva „românilor de etnie maghiară” din Mureș, ci să alegem un manager al orașului mai bun, deoarece anexarea Transilvaniei nu este o amenințare realistă, iar potrivit acestuia, în România nu va exista niciodată „niciun Ținut Secuiesc”, relatează MTI, preluat de transtelex.ro.

Marcel Ciolacu a spus că nu vrea să incite la ură în rândul tinerilor români care pot avea prieteni de etnie maghiară și este posibil ca aceștia să se căsătorească cu românce de etnie maghiară. Consideră că nu este nevoie să se revină la discursul șovinist și, de asemenea, nu consideră că este o atitudine fericită faptul că partidele românești din Mureș se vor uni împotriva cuiva, a „românilor de etnie maghiară”, la viitoarele alegeri municipale.

„Şi eu şi dumneavoastră vrem să ne creştem copiii într-o ţară normală. Pentru a face acest lucru, în primul şi în primul rând trebuie să ne comportăm noi normal. Haideţi să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ţinutului Secuiesc. Nu a fost şi nu o să fie niciodată. În Constituţie României este un stat suveran şi niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO, toate aceste poveşti şi toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-şi mobiliza electoratul la vot. Am depăşit acele vremuri. Sunt familii mixte. Copiii noştri merg la şcoală împreună. Suntem în România şi ei sunt români”, a afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri.
„Mai veneau la mine şi îmi spuneau am fost pe la Topliţa şi am intrat într-un magazin, iar doamna care mă servea nu ştia româneşte. Este posibil şi acest lucru. Dar, iertaţi-mă, se condamnă singură acea doamnă care nu ştie româneşte în inima României. Cine o îndeamnă să nu înveţe româneşte în România fiind cetăţean român, greşeşte. De fapt şi de drept singură se izolează într-o anumită arie geografică. Dacă ar termina o facultate la Bucureşti nu ar avea nicio şansă să îşi găsească o meserie la Bucureşti sau la Iaşi sau în altă parte a ţării. Nu e ceva care îmi inspire mândria. Nu ştiu să vorbesc româneşte în România, de fapt, te condamni singur să nu evoluezi”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Premierul a mai anunţat că nu va accepta excese şi legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie.
„Lucrurile trebuiesc privite cu totul altfel. Nu noi de la Bucureşti trebuie să venim şi să vă dăm dumneavoastră lecţii, de altfel trăiţi acasă. Cu adevărat nu am să accept niciodată excese. Nu am să accept ca în România să existe legi care favorizează anumiţi români de altă etnie. Cu toţii suntem egali. Trebuie să ne respectăm. În cazul în care nu ne respectăm, trebuie să primeze ordinea de drept fiindcă democraţia aşa se menţine. Nu este o anarhie, în rest, nu putem decât să ne dezvoltăm împreună, să investim mult mai mult în judeţele dumneavoastră, în specificul judeţelor dumneavoastră”, a declarat preşedintele PSD.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.