Marcel Vela a convocat ședință de URGENȚĂ la MAI in urma tragediei de la Piatra Neamt !

0
17

O nouă ședință de urgență. După ce Guvernul a decis, în urma cu puțin timp, să se efectueze controale de urgență în toate spitalele din România, șeful Ministerului de Interne, Marcel Vela, a convocat ședință de urgență.

Vor fi prezenți la discuții factori de decizie, printre care șeful Poliției Române și secretarul de stat Bogdan Despescu, dar și conducerea Criminalisticii, pentru a raporta în ce stadiu se află cercetările de la Piatra Neamț.

Managerul Spitalului Piatra Neamț acuză DSP că dezinformează în cazul tragediei de la ATI. Reacția lui Lucian Micu vine după ce DSP a anunțat că secția ATI a fost mutată de la etajul 3 la 2 fără aviz.

„Mă tem că este o informație care ori nu a fost înțeleasă bine, ori sunt alte interese în spate. Și etajul doi și trei sunt secții ATI cu circuite avizate de DSP. Aceste mutări se fac frecvent. Probabil că această confuzie s-a creat din cauză că noi am mai gândit un compatiment unde putem muta patru paturi, însă secția de acolo nu era funcțională”.

Gabriela Scutea, procurorul general al României, a făcut precizări de ultimă oră despre ancheta demarată la Spitalul Piatra-Neamț.

„Locul incendiului începe să fie pus la dispoziție pentru efectuarea cercetării. Primul lucru care este foarte important în investigație este să se efectueze cercetarea. De aici vor rezulta concluzii și perspective de anchete. Există foarte multe activități de efectuat, de început al anchetei, colegii noștri se află la Piatra Neamț. Răspunsurile vor începe să se contureze. Nu este deocamdată în misiunea noastră să tragem concluzii fără cercetări. Sunt specialiști în incendieri care sunt prezenți acolo”, a declarat Gabriela Scutea .

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here