Marian Jean Marinescu : Dacă UE dorește să devina o putere spațială, are nevoie de autonomie.

0
31

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu sustine autonomia UE in ceea ce privește economia și cercetarea spatiala, insa nu exclude cooperarile in domeniu cu SUA și China.

“Daca UE doreste sa devina o putere spatiala, are nevoie de autonomie. Asta nu inseamna ca excludem cooperarea cu alte puteri spatiale, precum China sau SUA. Dincolo de asta, este foarte importanta administrarea, guvernanta sistemelor.

Pandemia a afectat sectorul spatial dar, in opinia mea, acest sector se va reface mai repede decat altele. Digitalizarea si decarbonarea sunt cuvintele cheie ale viitorului, inclusiv, sau mai ales pentru aceasta industrie.

Acestea sunt, pe scurt, cateva dintre interventiile mele in cadrul unei dezbateri online organizate de APCO despre viitorul politicii spatiale europene si criza COVID-19.

In cadrul evenimentului s-a discutat despre modul in care criza sanitara a afectat sectorul spatial european, dar si despre modul in care industria s-a adaptat la conditiile actuale: aplicarea sistemului de navigatie Galileo pentru a ghida benzile verzi este doar un exemplu. Reprezentantii Airbus si Boeing si-au prezentat planurile de perspectiva si au vorbit despre rolul relatia cu institutii precum UE si Agentia Spatiala Europeana (ESA)”, a precizat Marian Jean Marinescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here