Mărturia unui medic de gardă la Matei Balș: Toate spitalele Covid sunt supuse acestui risc

0
27

Medicul Cătălin Apostolescu, aflat în camera de gardă la momentul izbucnirii incendiului din Matei Balș, a povestit vineri, la un post de televiziune, ce se întâmplat.

El a precizat că de când a început pandemia, spitalele sunt solicitate la maxim, astfel că „toate spitalele covid sunt supuse acestui risc” de a apariție a unui incendiu:

  • „Intai am auzit o voce de barbat, am presupus ca era pacient. Dupa aceea, la 5-10 secunde, am auzit si strigate de ajutor de la o voce feminina. Am incercat sa intru in sectie, fumul era gros, nu puteam sa inaintez. Am ajutat oamenii care iesisera pe balcon.
  • Mi-a fost imposibil sa-mi dau seama care a fost sursa incendiului. Sistemele de alarma au pornit imediat.
  • La inceput nu a fost nicio explozie, s-a auzit o bubuitura infundata mai tarziu dupa 3-4 minute.
  • Am incercat sa deschid ferestre, nu aveam cum pentru ca se deschideau dinauntru. Am incercat sa intru pe alta cale in cladire, iar n-am putut din cauza fumului.
  • Focul era in mijlocul salonului. Era un salon cu trei paturi, toate ocupate. Asistenta a vazut un pacient arzand si a pus o patura pe el sa stinga focul si a oprit sursa de oxigen a acelui pacient.
  • O pacienta a facut stop cardiac.
  • Nu as putea spune ca a fost foarte frig. A fost o temperatura nu chiar confortabila, dar nici rece. Nu (erau aeroterme), pe tot pavilionul majoritatea pacientilor erau dependenti de oxigen și li s-a mentionat inca de la internare sa nu aduca mijloace de incalzire, motiv pentru care le-am dat si paturi suplimentare

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here