Mehedinti : Rata șomajului a fost aproape dublă față de media pe țară

0
12

Rata șomajului la nivel național a fost de 3,27%, cu 0,26 puncte procentuale peste cea din iulie 2019. Numărul total al persoanelor fără ocupație depășea 283 de mii. Majoritatea au între 40 și 49 de ani, provin din mediul rural și sunt fără studii. În județul Mehedinți rata a fost aproape dublă față de media pe țară.

Aproape 7.000 de șomeri erau înregistrați la finele lunii iulie în Mehedinți, ceea ce corespunde unei rate de aproape 6,5%. Principala cauză a creșterii șomajului în acest județ este legată de pandemia de coronavirus, care a afectat mai ales industria HoReCa, dar și alte ramuri ale economiei locale și a generate disponibilizării.

O altă cauză este legată de lipsa investițiilor străine, Mehedințiul fiind pe ultimele locuri din țară la acest capitol. Din cei 6.695 de șomeri, doar 1.596 mai primesc indemnizație, restul de 5.099 neavând niciun alt venit în afara ajutorului social. Surprinzător, șomajului este ridicat în rândul celor încă tineri. Pe grupe de vârstă, cei mai mulți șomeri au între 40 și 49 de ani – peste 2.100 de persoane fără loc de muncă, și 30 și 39 de ani – 1.400 de persoane fără ocupație.

Acestea sunt date oficiale ale AJOFM Mehedinți, dar în realitate numărul celor fără un loc de muncă este mult mai mare, însă nefiind beneficiari de ajutor social nu sunt înregistrați./pvelisar

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here