Mesajul adresat cu prilejul Zilei Drapelului Național de Prefectul județului Dolj, Nicusor Rosca

0
62

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a participat astăzi la ceremonia de arborare a tricolorului, cu prilejul Zilei Drapelului Național. Cu această ocazie, a rostit următorul discurs:

“Ziua Drapelului Național reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale. Fără doar şi poate, 26 iunie este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.

Toate marile evenimente care au marcat existența României moderne, precum și devenirea țării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene sau NATO au avut loc sub faldurile drapelului! De fiecare dată, arborarea tricolorului este un moment emoționant, în care trăim mândria de a aparține națiunii noastre.

Drapelul este simbolul naţiunii, iar pentru aceste trei culori – roșu, galben și albastru, militarii români s-au jertfit pe câmpul de luptă sau în teatrele de operații şi au apărat democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi. Drapelul înseamnă pace și securitate, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, și un simbol al răspunderii pe care cu toții o avem pentru dezvoltarea societății noastre.

Suntem cu toții datori să cinstim astfel simbolurile identității noastre naționale. În numele Guvernului României și al meu personal le mulțumesc tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume. La mulți ani României și tricolorului nostru!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here