Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

0
430

E mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficiența stocurilor, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenții chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienți aflați în stare critică, afirmă Nicolae Ciucă, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

„Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulțumi celor care salvează vieți donând sânge, dar și pentru a conștientiza importanța acestui gest de solidaritate față de cei a căror viață sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge. Este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficiența stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenții chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienți aflați în stare critică. Șansele lor de supraviețuire și de vindecare vor fi cu atât mai mari cu cât vor fi mai mulți oameni vor înțelege importanța socială a gestului de a dona sânge”, transmite Nicolae Ciucă.

El a lansat un apel la solidaritate cu pacienții care au nevoie de transfuzii.

„Sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze și pe alții. Am încredere în generozitatea și capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, așa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, și le mulțumesc pentru aceasta”, conchide premierul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here