Meserii.ro – platforma digitala care face legatura intre elevi, scolile profesionale si cererea de pe piata muncii

0
13

In parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu sprijinul OMV Petrom, organizatia neguvernamentala CivicNet pune la dispozitia elevilor interesati de invatamantul profesional si dual platforma meserii.ro, o “harta interactiva a invatamantului profesional si tehnic din Romania”, potrivit unui comunicat de presa.

Este prima platforma digitala care conecteaza meseriile pregatite in scolile profesionale cu potentialul de cerere din piata muncii, pe diferite domenii de activitate. meserii.ro ofera informatii pentru parinti, elevi, companii, institutii de invatamant si decidenti: ce scoli profesionale sau licee tehnologice se afla in zona in care locuiesc si ce calificari au acestea in pregatire, numarul de firme din domeniul cautat.

Companiile pot afla in ce regiuni gasesc viitori absolventi in calificarea de care au nevoie, putand astfel defini mai bine planuri de extindere si dezvoltare. Institutiile de invatamant si decidentii pot vedea numarul si distributia companiilor care activeaza in domeniul de interes, datele de contact ale companiilor relevante (pentru a le propune parteneriate pentru sesiuni de practica sau pentru a primi echipamente si utilaje in scop didactic) si pot decide adaptarea programei si politici publice mai bune.

“Am crezut intr-un proiect in care sectoarele public, civic si privat colaboreaza pentru prima data in crearea unui instrument digital de vizualizare de date deschise (open data). Ne bucuram ca noi, CivicNet, alaturi de partenerii nostri, avem oportunitatea de a contribui la producerea unei schimbari pozitive in zona educatiei, prin digitalizare. Am pus intotdeauna oamenii si nevoia de informare a acestora pe primul loc. Facem toate eforturile tehnice necesare pentru a asigura disponibilitatea platformei si pentru a aduce date si informatii utile si de interes.” spune Ionut Popa, coordonatorul proiectului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here