Mihnea Modran, Coordonator Politic Judetean- ADN DOLJ: Am fost intrebat de pozitia ADN Dolj in disputa intre ONG-urile de mediu si comisia de mediu a Parlamentului.

0
24

Pozitia ADN – Dolj este simpla si anume a oricarui roman de bun simt.
Salba de microcentrale de pe Jiu are doua finalizate in proportie de 90% si doua in proportie de 60%.
Sunt necesare pentru independenta energetica a tarii si asa Romania importa 10% din necesarul de energie electrica a tarii.

Energia electrica – productia ei – este ultimul bastion al existentei noastre ca si tara, nu ca si COLONIE.
Va reamintim ca aceste Ong -uri sunt vectorii din anii ’90 care au impulsionat demolarea industriei energetice a tarii pentru ca „Populatia sa aiba lumina”.
Aceste Ong -uri au radacini comune cu cele care au distrus minieritul din Valea Jiului la sfarsitul mileniului trecut, cei care au trimis „minerii cu muschii de otel sa culeaga musetel.”

Singurul om care a militat pentru aceste microhidrocentrale a fost Ivanisi Nicolae, presedintele ADN Gorj care in ultimul an si jumatate a aratat situatia economica a acestor puncte strategice de dezvoltare.

A nu se omite necesitatea barajelor, care permit o securitate tuturor localitatilor din aval! In urma defrisarilor masive din Retezat, viiturile devin tot mai amenintatoare.
Lucrarile despre care discutam implica si construirea unui baraj, (deja inceput) cel mai mare baraj de pe cursul unui rau din Europa, cu o capacitatea de 300 milioane metri cubi!

Coordonator Politic Judetean, ADN DOLJ,

Mihnea Modran

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here