Mii de români au semnat o petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness

0
3

O petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness a fost distribuită de peste 15 mii de români pe Facebook. Cu toate acestea, sălile de fitness vor rămâne închise şi după data de 15 mai.

Oamenilor le este dor să meagă la sală și peste 15 mii de români au distribuit pe Facebook o petiţie în care cer redeschiderea sălilor de fitness după 15 mai.

„Utilizarea sălilor cu respectarea condiţiilor de igienă nu reprezintă un pericol mai mare decât supermarketurile sau transportul în comun”, spun, revoltaţi, semnatarii petiţiei.

Guvernul are în analiză acest aspect, însă experţii sunt reticenţi, aşa că cel mai probabil sălile de sport vor rămâne închise şi după această data.

„E un risc epidemiologic mare, pentru că vorbim de efort. Nu poţi să ţii mască, pentru că nu poţi să îţi menţii respiraţia în condiţii de efort cu masca pe faţă. Se generează un nivel de infectare destul de mare”, le răspunde deocamdată premierul Orban.

Citeste si ...  Coronavirus Romania : Autoritatile au anuntat un nou bilant . 431 cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Legat de exerciţiile în spaţii închise, Claudiu, un antrenor personal, spune că în timpul efortului respiraţia este accelerată, într-adevăr, însă cu unele măsuri introduse, sălile de fitness pot funcţiona.

„Cel puţin la clasele de aerobic chiar este un pericol real. Riscul o să fie tot timpul. Va trebui să învăţăm să trăim cu acest risc”, crede Claudiu.

El este de părere că sălile ar putea fi redeschise cu respectarea unor măsuri, precum abonamente pe ore, respectarea unui număr limită de oameni în sală şi dezinfectarea aparatelor.

Claudiu este şi patronul sălii de sport. Deşi singurul ajutor primit de la stat a fost plata şomajului tehnic pentru angajaţi, el este optimist.

„La fel nu cred că va mai fi, cel puţin o perioadă destul de lungă, până când lumea o să înţeleagă că nu mai e niciun pericol. Pierderi vor fi în continuare şi după deschiderea sălilor, însă aia e, îi dăm înainte”, a spus Claudiu.

Până la deschiderea sălilor de fitness, vei putea face sport în aer liber. Autorităţile intenţionează să redeschidă parcurile de pe 15 mai.

Citeste si ...  Alina Bica a fost arestata. Afla unde a fost gasita fosta sefa a DIICOT

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here