Ministerul Educatiei a lamurit totul! Ii priveste pe elevii care dau Bacul si Evaluarea Nationala.

0
8

Elevii care dau Bacalaureatul si Evaluarea Nationala in acest an vor fi pusi in fata unor incercari mult diferite fata de anii trecuti. Ministrul Monica Anisie vine sa lamureasca cateva probleme extrem de presante!

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a oferit detalii extrem de asteptate de elevi in legatura cu sesiunile speciale ale Bacalaureatului si Evaluarii Nationale din acest an. Ea a dat asigurari ca vor fi recunoscute probele pe care acestia le-au dat initial si nu se pune problema de repetarea acestor examene.

“Reiau examenele de unde au ramas. Nu putem sa supunem copiii la o alta proba, daca deja au realizat-o”, a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

Astfel, elevii care vor sustine examenele in cadrul etapei speciale nu vor fi prejudiciati si vor avea sanse egale cu ceilalti elevi pentru admiterea in liceu sau facultate, a dat asigurari Monica Anisie. De exemplu, pentru elevii care sustin Evaluarea Nationala, probele sesiunii speciale se incheie la 4 iulie, iar prima etapa a admiterii la liceu incepe la 10 iulie.

Citeste si ...  VIDEO Primele lucrari de asfaltare pe Drumul Expres Craiova-Pitesti a fost transmis live de catre Compania de Drumuri

Problema neasteptata din cauza distantarii sociale

In plus, in centrele speciale care sunt pentru inscrierea elevilor de etnie roma sau pentru cei care vor sa se inscrie la liceu in alt judet decat cel in care au absolvit, inscrierile se vor realiza online, si nu in sedinta publica.
Ministrul Educatiei recunoaste ca normele de distantare sociala au creat o problema: nu exista in prezent suficient personal pentru supraveghere. Noile norme impun ca examenele sa se desfasoare in mai multe sali de clasa si deocamdata nu exista suficiente cadre didactice.

“Avem nevoie de mai multe cadre. Eu sunt convinsa ca toti colegii mei inteleg ca este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie sa il acorde acestor elevi, sunt elevii nostri si trebuie sa fim alaturi de ei pana la final. Stiu si inteleg rezerva colegilor mei in legatura cu o posibila imbolnavire. Mai avem timp pana cand inspectoratele scolare centralizeaza situatia si sunt convinsa ca si ei se vor convinge ca riscul este minim si se vor inscrie”, a mai precizat Monica Anisie.

Citeste si ...  Raluca Turcan: Angajament PNL- niciun copil nu va fi lasat in urma!

Universitatile isi vor adapta calendarele de admitere

Cat despre programele de pregatire pentru examenele nationale din acest an, ministrul spune ca la acestea au participat pana acum 70% dintre elevi.

Ministrul a mai dat asigurari ca universitatile isi vor adapta calendarele de admitere, astfel incat si elevii care dau Bacul in etapa speciala sa poata participa fara probleme. Mai mult, pentru cei care vor sa mearga la studii in afara tarii, Anisie spune ca a discutat cu omologii din celelalte state europene si s-a ajuns la un acord pentru un calendar comun, care sa dea sanse egale pentru inscriere, potrivit digi24.ro.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here