Miniștrii lui Cioloş, respinși în comisiile din Parlament.. Cătălin Drulă, singurul ministru fără aviz negativ

0
178
66 / 100

Tudor Pop, candidat propus de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş, a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri. La audieri a asistat pentru scurt timp şi prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş.

Iulia Popovici a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 9 voturi „împotriva” numirii ca ministru, 4 voturi „pentru” şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Candidaţii propuşi de Dacian Cioloş sunt:
Dan Barna – ministrul Afacerilor Externe;
Nicu Fălcoi – ministrul Apărării Naţionale;
Alin Stoica – ministrul Afacerilor Interne;
Stelian Ion – ministrul Justiţiei;
Dragoş Pîslaru – ministrul Finanţelor;
Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii;
Cristina Prună – ministrul Energiei;
Claudiu Năsui – ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;
George Căţean – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
Mihai Goţiu – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor;
Cristian Ghinea – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;
Ioana Mihăilă – ministrul Sănătăţii;
Ionuţ Moşteanu – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei;
Oana Ţoiu – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale;
Corina Atanasiu – ministrul Educaţiei;
Monica Berescu – ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării;
Iulia Popovici – ministrul Culturii;
Tudor Pop – ministrul Tineretului şi Sportului.

Programul audierilor a început la ora 10,00, candidaţii având la dispoziţie, în medie, câte o oră pentru a-şi expune intenţiile şi pentru a răspunde la întrebări.

Excepţie fac Ioana Mihăilă propusă pentru Ministerul Sănătăţii care are alocate două ore, precum şi Stelian Ion – Ministerul Justiţiei, Mihai Goţiu – Ministerul Mediului şi Corina Atanasiu – Ministerul Educaţiei, câte o oră şi jumătate.

Și Dan Barna a primit astăzi aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, in partea comisiilor parlamentare de specialitate. S-au întrunit 20 de voturi „împotrivă”, 11 voturi „pentru” şi 4 abţineri.

Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat astăzi că USR îşi asumă, prin programul de guvernare, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, dar acest procent nu a mai fost prevăzut în document deoarece este de la sine înţeles.

Alin Stoica a primit aviz negativ azi pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

S-au înregistrat 19 voturi „pentru” aviz negativ, 5 „împotrivă” şi 13 abţineri.

Cătălin Drulă este singurul ministru avizat favorabil până în acest moment din guvernul propus de Dacian Cioloș, după ce avizul negativ nu a întrunit destule voturi.

Parlamentarii din comisii au propus votul pe „aviz negativ”, care a primit doar 12 voturi „pentru”, în timp ce au existat 8 voturi „împotrivă” și șapte abțineri. Așadar avizul negativ nu a întrunit destule voturi pentru a trece. De facto, astfel, Drulă a primit aviz favorabil pentru a fi ministru al Transporturilor.

El a fost aplaudat și felicitat la finalul audierilor.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here