Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a facut un control de rutina in Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

1
63

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a facut, sambata, un control de rutina in Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru verificarea, la fata locului, a modului in care sunt respectate noile masuri dispuse prin Ordonanta Militara nr.7 din 4 aprilie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, sambata, ca, in urma verificarior la PTF Calafat, ”ministrul a constatat ca traficul se desfasoara in limite normale, neinregistrandu-se timpi mari de asteptare la intrarea in tara pentru traficul de marfuri dinspre Bulgaria”.

”Ministrul Marcel Vela, a multumit tuturor cadrelor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii si din Ministerul Finantelor Publice, care īsi fac datoria cu responsabilitate la frontiera de stat a Romaniei”, a transmis MAI.

Ordonanta Militara nr 7 prvede, printre altele:

Art. 11. – Se suspenda transportul rutier international de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale si servicii ocazionale in trafic international, pentru toate cursele efectuate de catre operatorii de transport spre Italia, Spania, Franta, Germania, Austria, Belgia, Confederatia Elvetiana, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos si Turcia si din aceste tari catre Romania, pe toata perioada starii de urgenta.

Citeste si ...  Liviu Mugur Riza a murit ! Medicul a fost gasit spanzurat ...

Art. 12. – La intrarea in Romania, conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone, care nu prezinta simptome asociate COVID-19, completeaza o declaratie pe propria raspundere, al carei model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin care isi asuma locatia unde pot fi contactati in perioada dintre curse. Acestia nu se supun masurilor de izolare la domiciliu/ carantinare, cu conditia asigurarii de catre angajator a materialelor individuale de protectie impotriva COVID-19.

Art. 13. – Prevederile art.12 se aplica in mod corespunzator conducatorilor autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone care de deplaseaza in interesul desfasurarii profesiei din Romania intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene in Romania, ca stat de rezidenta al conducatorului auto, indiferent daca deplasarea se face la bordul autovehiculului de transport marfa sau prin mijloace individuale sau in cont propriu. Acestia trebuie sa prezinte, la intrarea in Romania, o adeverinta de salariat, asumata de angajator.

Citeste si ...  Document : Acordul dintre MAI si Patriarhia Romana

Art. 14. – (1) Conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone, care tranziteaza teritoriul Romaniei, nu sunt obligati sa completeze, la intrarea pe teritoriul Romaniei, declaratia epidemiologica, daca respecta urmatoarele conditii minimale:

a) utilizeaza doar coridoare de tranzit si puncte pentru trecerea frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, aprobate de catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si Ministerul Afacerilor Interne, fiind interzisa abaterea de la acestea;

b) tranzitarea teritoriului Romaniei se face intr-un interval de timp minim, fara a depasi 48 de ore de la intrarea in Romania, incluzand si perioadele de stationare pentru odihna zilnica normata;

c) stationarea autovehiculului se realizeaza exclusiv in parcari situate pe coridoarele de tranzit, marcate in mod corespunzator.

(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin.(1), conducatorul autovehiculului va fi obligat sa intre in carantina 14 zile, suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea sa. Autovehiculul poate fi preluat, in acest caz, de un reprezentant al detinatorului.

Citeste si ...  Sofer prins baut la volan in Isalnita ..

(3) La intrarea in Romania, conducatorul auto este obligat sa aplice, pe partile vitrate ale autovehiculului (parbriz), un colant special pus la dispozitie de Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, respectiv sa pastreze asupra sa formularul de tranzit al carui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here