Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anuntat investitii de 430 de milioane de euro in spatii de depozitare si procesare

0
18

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a efectuat miercuri, o vizita în judeţul Dolj, unde a avut mai multe întâlniri cu fermierii şi legumicultorii din comunele Pleniţa, Poiana Mare, Călăraşi, Dăbuleni şi din zona Segarcea.
Insotit de președintele PNL Dolj – Stoica Ștefan, Ministrul Apărării Naționale – Ciucă Nicolae , Ministrul Tineretului și Sportului – Stroe Ionuț , deputatul Giugea Nicolae și senatorul Oprea Mario Ovidiu, ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii doljeni despre problemele cu care se confrunta in prezent.

”Principala problema a producatorilor din Romania este vanzarea produselor. Nu mai trebuie nimeni sa-i invete pe agricultorii romani cum sa produca, ei pot sa produca la fel de bine si cantitativ si calitativ, ca oriunde in Europa, cea mai mare problema este modul in care reusesc sa comercializeze produsele. Majoritatea sunt producatori mici, nu au putere de negociere mare si atunci, si cand isi procura imputurile si cand isi vand productia, nu intodeauna pot sa o vanda la preturi avantajoase si nu totdeauna o vand toata.

In viitorii 7 ani noi finantam, cu 430 de milioane de euro, spatiile de depozitare si procesare, pentru ca asta este o problema foarte mare. Noi exportam productie primara si importam hrana cu mare valoare adaugata. Avem un deficit al balantei comerciale 1, 24 miliarde euro.

Cu alte cuvinte, agricultura romaneasca a pierdut 1, 24 miliarde euro. In urmatorii ani trebuie sa investim foarte mult in procesare. In afara de acesta, nu din banii agricultorilor, ci din banii de relansare economica, am gandit o retea de depozitare, distributie, procesare si promovare a produselor romanesti”, a declarat ministrul Agriculturii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here