Ministrul Educației, informații despre vaccinarea cadrelor didactice: Pot să vă dau în premieră situația reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră

0
19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seară, la un post de televiziune, că 47% din cadrele didactice din învățământul pre-universitar s-au înscris în platforma pentru vaccinarea anti-Covid-19. De asemenea, 60.000 de cadre didactice sunt deja programate.

„Pot să vă dau în premieră situația reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră. Există un număr de 47% cadre didactice din învățământul pre-universitar care sunt înscrise în platformă. 31% din totalul cadrelor didactice din învățământul pre-universitar, adică 60.000 de cadre didactice, sunt deja programate.”, a spus Sorin Cîmpeanu .

„La nivelul personalului didactic auxiliar, există un procent de 50% deja doar pentru învățământul pre-universitar, care sunt înscrise în platformă. 34% sunt deja programate. Și personalul didactic are, de asemenea, niște cifre încurajatoare, față de ultima raportare, care ne-a arătat că 168.000 de angajați ai sistemului național de învățământ, 45% în sistemul pre-universitar și 60% în sistemul universitar, creșterile au fost mult mai mari decât mă așteptam. Mult mai mulți s-au adăugat, zilnic, cu privire la disponibilitate de vaccinare. Mai mult decât atât, au fost planificați pentru vaccinare și un număr de 6.000 de angajați din învățământ s-au și vaccinat deja.”, a mai afirmat ministrul Educației.

„Am garanția doctorului Valeriu Gheorghiță că înainte de 8 februarie va fi asigurată o prioritate sistemică personalului din învățământ fără a afecta planificările deja făcute.”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here