Ministrul Lucian Bode, despre controalele generate de protestul AUR de la Parlament: Nu va mai dura mult

0
72
62 / 100

Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, afirmă că în curând vor fi disponibile primele concluzii ale controlului declanșat la jandarmerie după intervenția de la protestul AUR de pe 21 decembrie, de la Parlament.

„Acolo avem două acțiuni. O acțiune a Corpului de control a ministrului, care este în desfășurare. Când am stabilit ordinul de control, am identificat 22 de puncte pe care echipa de control urmează să le urmărească. Este în desfășurare acest control. De asemenea, așa cum știți, avem deshcis un dosar penal in rem.

Parchetul Miliatar a deschis un dosar penal in rem cu privire la anumite activități posibile neconforme ale jandarmilor din data de 21 decembrie. Noi punem la dispoziție materiale parchetului. De asemenea, structurile jandarmeriei pun la dispoziție corpului de control materiale. Sunt audiați și la final vă vom prezenta concluziile. Nu va mai dura foarte mult”, a declarat ministrul.

Lucian Bode a anunțat că va discuta cu Legislativul despre paza jandarmilor la Parlamentul, fiind probabil nevoie de un sistem de monitorizare mai performant.

„Anticipez cel puțin o măsură: aceea de a avea discuții cât se poate de serioase cu beneficiarul, parlamentul, cu privire la modul în care organizăm paza acestui obiectiv. Știți foarte bine că noi avem șapte puncte de acces păzite de jandarmi.

Doar aceste puncte sunt păzite de jandarmi. Nu gardul dintre puncte. În consecință, dacă un bețiv cum a fost cel din Irlanda sare gardul între două puncte, trebuie să vedem ce sistem de monitorizare avem acolo și dacă este unul performant sau nu.

Înțeleg că și beneficiarii își fac propria evaluare și vor lua decizia de a investi într-un sistem de monitorizare performant. Și, de ce nu?, putem să și revenim la o inițiativă, dacă vă amintiți, a unui fost președinte al Camerei Deputaților care spunea să dărămâm acel gard și să facem zonă de promenadă.

Practic vorbim de obiectiv de securitate clădirea parlamentului, nu de curtea interioară. Rămâne să discutăm și cu beneficiarul legat de modul în care păzim cele șapte puncte de acces”, a mai explicat ministrul afacerilor interne.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here