Mircea Bornescu: Vă rog să ne tratați cu respect. Noi suntem FC Universitatea Craiova!

0
243

Mircea Bornescu a revenit la Universitatea Craiova intr-o alta postura dar traieste firecare moment cum o facea si pe teren . Pe pagina sa de facebook, Mircea Bornescu a postat un mesaj prin care cere ca tuturor celor de la FC Universitatea Craiova să li se arate cuvenitul respect câștigat în decursul anilor prin muncă și sudoare ..

„Emoțiile puternice pe care le-am trăit la meciul de ieri m-au determinat să scriu aceste rânduri. Emoțiile trăite în culorile alb-albastre sunt puternice la fel ca echipa care le generează și care a avut tăria să renască din noroaiele Ligii a IV-a unde a fost nedrept trimisă în urma unor evenimente pe care le cunoaștem cu toți.
Nu putem să închidem ochii și să uităm ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova. Nu putem să nu ne aducem aminte de stadioanele pline de oameni care au trăit, s-au bucurat, au respirat și au cântat pentru Știința. Am avut onoarea să mă aflu în mijlocul vulcanului de pe Stadionul Ion Oblemenco și nu am cum să uit asta.

Sunt sigur că nici voi, ziariștii de sport sau de investigații, tineri sau bătrâni, din Craiova sau de pretutindeni nu puteți să uitați cum era atunci un oraș alb albastru se închidea în zi de meci. Și dacă nu uitați, cum de puteți să vă faceți că nimic nu s-a întâmplat?
Acum nici nu vă mai cer să vă aduceți aminte. Este o discuție atât de lungă într-o lume în care anomaliile au ajuns să nu mai reprezinte o știre. Trăim vremuri agitate în care politizarea a pus stăpânire pe orice subiect.

La Craiova fenomenul s-a amplificat, iar orașul în care mi-am trăit cei mai frumoși ani din carieră a ajuns să fie împărțit în două jumătăți inegale din cauza unor factori despre care nu vreau să discut acum. Sunt subiectiv și spun „jumătăți inegale” pentru că probabil nicio galerie de fotbal din lume nu poate să egaleze Peluza Sud. Oamenii aceștia pentru care fotbalul este o religie, iar Universitatea Craiova reprezintă o icoană purtată în suflet din generație în generație sunt stăpâni pe sentimentele lor și nu au nevoie de îndrumare ideologică.

Am o rugăminte care vine atât din partea mea, cât și din partea jucătorilor și mai ales din partea suporterilor noștri. Vă rog să ne tratați cu respect. Noi suntem FC Universitatea Craiova 1948. Suntem aici în ciuda voinței și manevrelor care s-au petrecut în anii care au trecut pe lângă noi ca un tren al timpului.
Instanțele de judecată încearcă să descâlcească ițele unor afaceri tenebroase care s-au desfășurat în vreme ce zeci de mii de suporteri sufereau fără fotbal. Politicienii încearcă să profite de pe urma acestor sentimente pure. În acest timp, noi jucăm fotbal și vrem respect.

Spuneți-ne pe nume. Nu încercați să ne minimizați performanțele care s-au petrecut tot timpul pe teren. Nu ne este rușine deloc atunci când ne spuneți „echipa lui Mititelu” pentru că patronul a investit în fotbal o mulțime de bani, iar clubul patronat de el a avut cel mai mare buget din acest sezon al Ligii a II-a. Preferăm însă să ne spuneți așa cum ne cheamă în actele pe care le-am depus an după an la FRF. Noi suntem FC Universitatea Craiova 1948 și am câștigat sezonul regulat din Liga a II-a în anul în care am promovat. Anul viitor ne vedem în Liga I.

Am făcut audiențe pentru voi. Ne-am luptat pe teren. Am suferit după publicul care ne-a lipsit în acest an. Acel public a stat lipit de televizoare și a realizat cifre care pentru voi s-au materializat în salarii, iar pentru acționari în profit. Voi ne-ați oferit notorietate și ați fost fereastra prin care am ținut legătura cu suporterii în vreme de pandemie.
Vrem, nu vrem, trăim într-o simbioză. Ne putem ajuta reciproc sau putem să ne punem bețe în roate. Îmi doresc din tot sufletul să alegem prima variantă pentru că suntem de aceiași parte a baricadei.
Cu respect Mircea Bornescu !!!” a scris Mircea Bornescu pe pagina de socializare ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here