Mladin Emil Iulian, Presedinte al Partidului Alternativa Dreapta, Filiala Dolj, someaza Primaria Craiova sa clarifice cat mai urgent situatia juridica a S.C TERMO CRAIOVA S.R.L

0
15

S.C TERMO CRAIOVA S.R.L este de cativa ani in procedura de faliment. La ultimul termen de judecata, Tribunalul Dolj a decis sa prelungeasca agonia, probabil, pana dupa alegerile locale din toamna. In iarna trecuta pretul gigacaloriei a fost unul foarte mare (321,57 lei/Gca), in comparative cu anii anteriori.

Mai mult craiovenii au suferit in lunile noiembrie 2019-martie 2020 de frig in propriile locuinte, cu toate ca multi dintre ei si-au platit intretinerea la timp, deoarece defectiunile s-au tinut lant, nu exista saptamana fara ca vreo conducta care transporta aburul tehnologic sa se sparga de doua, trei ori.

Este de inteles acest lucru, tinand cont ca unele conducte, atat magistrale dar si celelalte au o vechime de peste 50 de ani. Cum intentioneaza Primaria Craiova sa schimbe aceste conducte? Din ce bani si in cat timp, astfel incat cetatenii Craiovei sa se bucure de un tratament decent din partea SC TERMO CRAIOVA S.R.L ?

Sa nu uitam ca iarna trecuta craiovenii au platit mai mult frigul decat caldura, cu toate astea facturile la intretinere, in unele cartiere au fost umflate in mod artificial si nu justifica in niciun fel serviciile oferite.

De asemenea, furnizarea de apa calda a fost si ea afectata, tot din cauza conductelor care se spargeau aproape in fiecare zi. Primaria Craiova ne vorbeste de faptul ca va face alta societate comerciala care sa preia atributiile defunctei TERMO CRAIOVA S.R.L, dar asta nu rezolva in niciun fel situatia de fapt, sa nu uitam ca in urma cu cativa ani cand Regia Autonoma TERMO, s-a transformat in acest SRL, nu a rezolvat nicio problema.

Daca nu reusim sa punem presiune pe Primaria Craiova, s-ar putea ca in iarna care vine, sa nu mai beneficiem aproape deloc de caldura si apa calda. Situatia e critica si nu presupune niciun fel de amanare. Eu, ca si candidat la Primaria Craiova consider ca acest sistem de incalzire a dat faliment, sau este falimentar peste tot in Romania.

Trebuie sa activam si alte surse de incalzire si apa calda , cum ar fi : pompele de caldura, centralele de bloc sau de cvartal care functioneaza cu gaz, panouri solare unde este cazul , cat si alte idei care sa ne scoata din acest colaps ! Ele nu pot fi facute decat in timp, dar a sosit timpul sa actionam ca cetateanul Craiovei sa nu mai sufere de frig !

Mladin Emil Iulian, Presedinte al Partidului Alternativa Dreapta, Filiala Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here