Modernizarea drumului județean Segarcea – Valea Stanciului a fost finalizată

0
133

Ieri a fost inaugurat un drum judeţean, supus modernizării, care leagă localităţile Segarcea – Drănic – Valea Stanciului cu drumul transfrontalier România – Bulgaria. Este vorba de o investiţie de peste 14 milioane de euro, împărţită în două programe aproape egale, de circa şapte milioane de euro fiecare. Reabilitarea a fost posibilă prin accesarea de fonduri de către Consiliul Judeţean Dolj.

Drumul a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene. In lungime totală de 24 de km,drumul a fost inaugurat, în ziua de 24 martie.

“Au fost lucrări ample de modernizare şi reabilitare, prin accesare unor fonduri europene, în valoare totală de 14 milioane de euro, pe două programe, fiecare de aproximativ şapte milioane de euro. Sunt realizări extraordinare”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj.

Acesta a fost completat de vicepreşedintele CJ Dolj, Antonie Solomon : “Este o plăcere să te plimbi pe drumurile din judeţ. Foarte multe au fost reabilitate, iar programele vor continua”. La rândul său, Nicolae Tutunaru, primarul din Segarcea, a menţionat : “Consiliul Judeţean Dolj a făcut eforturi financiare imense pentru reabilitarea drumurilor din Dolj. În zona noastră au fost destule probleme, inclusiv cu forţa de muncă, dar am primit sprijin din partea autorităţilor judeţene”.

Investiția a vizat modernizarea a două tronsoane ale DJ 561B Segarcea – Valea Stanciului, cu lungimea cumulată de peste 24 de kilometri. Odată cu realizarea acestor investiții, întreaga arteră rutieră a fost modernizată, în condițiile în care un prim tronson, de 11 kilometri, fusese realizat anterior, cu fonduri nerambursabile accesate prin intermediul Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria.

Obiectivul general este reprezentat de creșterea gradului de accesibilitate a unei comunități de peste 14.500 de persoane din județul Dolj la rețeaua TEN-T, comunitate localizată în zona formată din trei localități străbătute de drumul județean DJ561B, Segarcea, Drănic și Valea Stanciului.

„Inaugurăm astăzi încă o investiție finalizată cu succes, care a fost realizată cu fonduri europene și care a presupus modernizarea și reabilitarea a două tronsoane din drumul județean care leagă Segarcea de Valea Stanciului. Lucrările au vizat structura drumului, refacerea podurilor, podețelor,dar și elemente de siguranță în trafic la cele mai înalte standarde. Întregim în felul acesta o suită de proiecte a căror finalizare a fost marcată prin inaugurările din perioada recentă: 70 de kilometri ai drumului Craiova – Cetate, alți 70 de kilometri ai DJ 561A Giurgița – Plenița – limita județului Mehedinți, demersurile finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 privind drumul județean Amărăștii de Sus – Dăbuleni sau zona alunecării de teren de la Murgași. În ansamblu, putem vorbi despre aproximativ 300 de kilometri de drumuri județene care, în acești ultimi patru ani, fie au fost reabilitate și modernizate prin proiecte cu fonduri nerambursabile, fie au beneficiat de un nou covor asfaltic, în urma lucrărilor derulate de către Societatea de Drumuri și Poduri, din subordinea CJ“, a completat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

În cadrul celor două proiecte de modernizare a DJ 561B, derulate în cadrul Interreg V-A România – Bulgaria, au fost executate lucrări de terasamente şi lucrări la structura drumului, s-au realizat sisteme de preluare şi dirijare a apelor pluviale, respectiv rigole carosabile, rigole de acostament, şanţuri pereate şi şanțuri de pământ. De asemenea, au fost reabilitate şi modernizate podeţe transversale, tubulare şi dalate. În intravilanul localităţilor au fost amenajate punctele de acces la proprietăți, s-au executat trotuare, treceri de pietoni dotate cu panouri de avertizare cu led, cu alimentare solară, parcări şi staţii de autobuz. Pentru siguranţa circulației, s-au montat parapete direcționale și radare pentru măsurarea vitezei de deplasarea autovehiculelor și au fost executate și montate marcaje rezonatoare și indicatoare rutiere.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.