Motiunea contra lui Vlad Voiculescu a fost respinsa cu 161 de voturi impotriva

0
98

Motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu a fost respinsa, miercuri cu voturi 161 „impotriva” si voturi 140 „pentru”. S-au inregistart si doua „abtineri” iar doi deputati nu au votat deloc.

Anterior votului, Alfred Simonis (PNL) a cerut ca votul sa fie secret. „Este pentru prima data cand o motiune se cere sa fie supusa votului secret, aceasta procedura nu este regulamentara, nu vom accepta”, a reactionat liderul de grup al PNL, Gabriel Andronache.

In urma votului, propunerea lui Simonis a fost respinsa.

Motiunea simpla intitulata „Incompetenta si lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sanatatea si viata romanilor”, semnata de 109 social-democrati, a fost dezbatuta de deputati in sedinta de luni. Cu acest prilej, reprezentantii PSD au venit la sedinta de plen purtand pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu.

In favoarea adoptarii motiunii simple s-au exprimat, alaturi de deputatii PSD, si reprezentantii AUR.

In motiune, deputatii PSD cer demisia ministrului Sanatatii, motivand ca in timpul care s-a scurs de la investirea lui au vazut „atat de multa incoerenta, lipsa de profesionalism si de asumare cat nu s-a vazut in ultimii 30 de ani”.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, la dezbaterile de luni, ca autorul „direct” al ”dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sanatate din Romania este PSD. „Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revolutie incoace, a avut 12 ministri ai Sanatatii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei ministri ai Sanatatii – toti anchetati de DNA. (…) Am gasit sistemul de sanatate din Romania mult mai rau decat l-am lasat. V-ati batut joc de aproape tot ce am facut in 2016 si era un inceput de reforma reala”, a afirmat ministrul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here