Nelu Tataru trage un semnal de alarma : Vom avea inca o crestere a numarului de cazuri!

0
20

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a declarat, duminica seara, la un post TV, ca transmiterea comunitara de COVID-19 este in crestere in Romania si ca daca situatia se mentine la fel, va fi nevoie de „anumite restrictii pentru anumite focare”.

„Tine foarte mult de respectarea acelor reguli. Daca astazi avem 315 cazuri la 6.330 de testari facute, ganditi-va ca ieri aveam 330 de cazuri la 11.000 de testari. Inseamna ca avem o crestere si o transmitere comunitara.

Transmiterea comunitara nu o putem opri sau nu o putem limita decat respectand regulile de distantare fizica, portul mastii in spatii inchise, in transport in comun, evitarea locurilor aglomerate si regulile de igiena. Gestionam, in acest moment, aceasta crestere, care este o crestere progresiva, chiar daca eram pe o panta descendenta.

Avem o saptamana jumatate cand suntem pe un platou, am inceput cu 196 de cazuri si apoi, constant, alternand cu 200 de cazuri, am ajuns la 300-330 pana in 345. Urmeaza o saptamana in care gestionam si vom avea inca o crestere a numarului de cazuri.

Ramane sa avem cazuri grave, cele care forteaza sistemul medical, cele de terapie intensiva, care sunt la 195, intr-o limita, sub 200 – sa speram ca le putem mentine si atunci nu fortam sistemul medical. Regulile raman aceleasi.

Cat timp nu vom pastra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitara accentuata, iar transmiterea comunitara va atrage dupa sine si niste reguli in care sa putem restrictiona anumite focare, anumite zone sau anumite localitati”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here