Nicolae Ciucă: Lotul 2 din Autostrada 10 Sebeş-Turda, deschis. Dezvoltarea infrastructurii de transport – punct important în programul de guvernare

0
142
50 / 100

Premierul Nicolae Ciucă a salutat deschiderea, începând de marţi, a circulaţiei pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeş-Turda şi i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în finalizarea acestui proiect, menţionând că dezvoltarea infrastructurii de transport este un punct important în programul de guvernare.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce ţării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât şi prin creşterea economică firească generată de viteza şi calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toţi cei implicaţi în finalizarea proiectului de faţă şi le urez succes celor angajaţi în proiecte similare”, a declarat şeful Executivului, conform unui comunicat transmis, luni, de Guvern.

Premierul a apreciat susţinerea financiară importantă la nivel guvernamental din ultimii doi ani, care a impulsionat lucrările pe Lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda şi a transmis determinarea Guvernului de a sprijini finalizarea celorlalte loturi de autostradă aflate în lucru.

„Proiectele de infrastructură din România au trecut prin multe situaţii complicate în ultimele decenii. Guvernul României va susţine şi va urmări îndeaproape implementarea fiecărui proiect de infrastructură la nivel naţional”, a subliniat Ciucă.

Autostrada 10 Sebeş – Turda face legătura între autostrăzile A1 (Bucureşti-Nădlac, parte a Coridorului IV paneuropean) şi A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş), iar contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL, având ca termen iniţial de finalizare a proiectului cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Lotul 2, între Alba Iulia Nord şi Aiud, va fi deschis circulaţiei marţi, cu anumite restricţii de viteză. Pe tot lotul, viteza va fi limitată la 100 de km/h, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens, viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 – termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor, mai precizează sursa citată.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here