Nicolae Ciucă, PRIMUL ANUNȚ după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat PREMIER

0
89
63 / 100

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. Acesta a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale. Premierul a făcut și o primă declarație după nominalizare.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.
Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună.
Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.
Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.” a declarat Președintele Klaus Iohannis

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se asigure o coaliție stabilă. Trebuie să asigurăm o guvernare stabilă, să rezolvăm problemele cum sunt pandemia și criza energetică, dar și să avem un guvern care să poată lua deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este prima dată când într-un program de guvernare avvem alocări substanțiale pentru capitolul social și pentru luarea de măsuri în situația de criză în care ne găsim”, a declarat Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here