Nicolae Ciucă : S-au efectuat plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei

0
23

În 2020, Ministerul Apărării Naţionale a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei, a precizat, ieri, ministrul Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă menţionează că, de asemenea, s-au efectuat plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei.

„În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. De asemenea, s-au efectuat plăți pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei.

Ministerul Apărării Naționale dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Specialiștii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.

Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi, a munițiilor și pieselor de schimb, dar și serviciile de mentenanță necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor.

Vom obține astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile românești.
Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate.

În plus, vom înființa locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare, vom injecta capital în economia românească și vom revigora industria națională de apărare”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here