Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu , primele declaraţii după negocierile pentru guvernul PNL, PSD şi UDMR

0
108
62 / 100

Liderii PNL, PSD şi UDMR au avut joi, 18 noiembrie, o nouă rundă de negocieri privind programul de guvernare.
Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu au dat primele declaraţii după negocierile pentru guvernul PNL, PSD şi UDMR.
Premierul propus de liberali a declarat că s-au făcut paşi importanţi pe ceea ce înseamnă pachetul social. Acesta a anunţat că liderii celor trei partide se vor întâlni, din nou, vineri, începând cu ora 12:00.

„Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspectele care erau în dezbatere la nivelul coaliţiei. S-au făcut paşi importanţi atât pe ceea ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii astfel încât să nu creştem taxele. De asemenea, am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor şi un calendar astfel încât, până joi, să avem un guvern. Mâine, ne vedem din nou, au loc negocieri începând cu ora 12:00”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a făcut câteva precizări privind prima sa nominalizare pentru funcţia de premier.

„Prima nominalizare a fost pe un guvern minoritar prin care nu am reuşit să îi determin pe ceilalţi să ne susţină astfel încât să ajungem cu el să fie votat în Parlament. Sunt foarte multe greşeli. Cred că greşelile trebuie să le avem fiecare în vedere şi să vedem ce putem face de aici înainte”, le-a spus Ciucă jurnaliştilor.

Marcel Ciolacu a făcut primele declaraţii după negocierile de joi seară cu cei de la PNL. Liderul PSD a spus că nu s-a ajuns la un acord privind cine va avea primul funcţia de premier.

„Ambele partide au câte o propunere de premier. Am discutat despre structura Guvernului, în funcţie de cine va avea primul funcţia de prim-ministru, dar nu am discutat încă despre cine va fi primul. Am cerut, dacă nu vom avea noi prima dată premierul, să avem ministerul de Finanţe. Şi PNL a cerut, pe bună dreptate, acelaşi lucru dacă nu va avea prima dată premier.

Joia viitoare, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă Guvern. Încercăm să mergem cu un acord clar la Cotroceni, în care să se scrie cine este premierul şi până pe ce dată, 30 mai, parcă.

Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă; nu putem să venim cu o minciună în fața românilor. Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a declarat Marcel Ciolacu joi seară.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here