Nicolae Giugea : Acum 3 ani eram în Piața Victoriei, alături de toți cei care simțeau că democrația trebuie apărată și așa.

0
151

Se împlinesc 3 ani de la protestele din 10 august, considerate cele mai violente din istoria protestelor de stradă din România de după 1990, cu excepţia Mineriadelor.

Dosarul incidentelor din Piaţa Victoriei nu a dus la nici o condamnare. Ancheta este într-o fază incipientă.

„Acum 3 ani eram în Piața Victoriei, alături de toți cei care simțeau că democrația trebuie apărată și așa. La amiază, când piața nu era plină, am văzut „repetițiile” pentru ce avea să urmeze. Grupuri de așa ziși huligani veneau, împingeau de gardurile instalate de jandarmi, apoi se lăsau jos, pentru ca jandarmii să poată trage peste ei, în mulțimea pașnică. Mai pe seară, scenariul avea să fie pus în practică în cel mai atroce episod împotriva populației de la mineriadă încoace.
Au trecut 3 ani și nimeni nu a fost tras la răspundere. Am apărat justiția de fiecare dată – în Parlament sau în stradă. Din păcate, justiția nu pare la fel de preocupată să îi apere pe cetățeni.” a scris deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here