Nicolae Giugea : Am avut o serie de întâlniri la Ministerul Agriculturii pe câteva tematici pe care mi-am propus să le urmăresc în acest mandat.

0
21

Deputatul PNL , Nicolae Giugea , a avut o serie de intalniri la Ministerul Agriculturii pe cateva tematici . Nicolae Giugea a discutat cu secretarul de stat Gheorghe Ștefan despre situația pisciculturii dar si cu secretarul de stat Aurel Simion despre situația celor care fac produse tradiționale și despre industria alimentară.

„Am avut o serie de întâlniri la Ministerul Agriculturii pe câteva tematici pe care mi-am propus să le urmăresc în acest mandat.
Cu secretarul de stat Aurel Simion am discutat despre situația celor care fac produse tradiționale și despre industria alimentară. Din păcate, guvernările trecute au pus prea puțin accent pe prelucrarea produselor agricole.

Suntem un exportator important de produse primare, dar prelucrăm foarte puțin și nu valorificăm potențialul pe care îl avem în zona produselor tradiționale. In perioada următoare va trebui să schimbăm acest lucru, cu atât mai mult cu cât există surse de finanțare importante în acest sens.

Cu secretarul de stat Gheorghe Ștefan am discutat despre situația pisciculturii de la noi. In prezent România importă 80% din cantitatea de pește consumată. Producția internă variază între 19 și 22.000 de tone anual, cu mult sub potențialul nostru.
Nici Doljul nu face excepție. In anii 90 doar din balta de la Dunăreni se obținea o cantitate cuprinsă între 3 și 5.000 de tone anual.

Acum producția este practic inexistentă.
Un instrument de finanțare important la care piscicultorii pot apela este Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime, cu ajutorul căruia se pot dezvolta afacerile în domeniu.

De aceea în perioada următoare voi discuta cu primarii de pe Valea Dunării, pentru a promova aceste instrumente de finanțare și pentru a îi sprijini pe cei care vor să investească în domeniu.” a declarat Nicolae Giugea ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here