Nicolae Giugea : Astăzi am fost desemnat să particip la ședința Comisiilor reunite pentru politică externă și comunitățile de români din afara granițelor țării

0
148

Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate, potrivit unui comunicat.

Ședința de audieri a fost condusă de Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat.

Persoanele audiate au fost: Alexandru-Mihai Grădinar, desemnat pentru Republica Slovenia și Anton Niculescu, desemnat pentru Regatul Danemarcei și Republica Islanda.

Comisiile de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei doi ambasadori propuși.

“Astăzi am fost desemnat să particip la ședința Comisiilor reunite pentru politică externă și comunitățile de români din afara granițelor țării, pentru audierea a doi candidați propuși pentru funcția de ambasador în străinătate. Este vorba despre Alexandru Mihai Grădinar, propus pentru funcția de Ambasador al României în Republica Slovenia și Anton Niculescu pentru Regatul Danemarcei și Republica Islanda.
După obținerea avizelor Comisiilor, Președintele României va semna decretele de acreditare și scrisorile de acreditare.

Numirea unor ambadori în statele respective este o procedură standard, dar, în condițiile internaționale complicate de azi, evaluarea lor se face în mod temeinic, pentru a ne asigura de faptul că România va fi reprezentată în mod profesionist și la cele mai înalte standarde.”,a scris Nicolae Giugea pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here