Nicolae Giugea : Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege care reglementează implementarea reţelelor 5G

0
210

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care reglementează implementarea reţelelor 5G. Senatul urmează să voteze decizional propunerea legislativă.
Proiectul a afost adoptat cu 277 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 23 abţineri, în forma iniţiată de către Guvern.

Actul normativ îşi propune adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G – reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

„Astăzi în plen a fost votat proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G.

Conform articolului 4 al acestei legi firmele care doresc să implementeze această tehnologie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să nu se afle sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent;
b) să aibă o structură transparentă a acţionariatului;
c) să nu aibă un istoric de conduită corporativă neetică;
d) să se supună unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Aceste condiții sunt esențiale, având în vederea obligaţiile asumate de statul român în cadrul cooperării la nivelul organizaţiilor internaţionale din care România face parte, al Uniunii Europene şi parteneriatelor strategice bilaterale.
Este esențial ca România să țină pasul cu dezvoltarea din domeniul tehnologiei informației, dar acest lucru trebuie coroborat cu interesele strategice și securitate ale țării.” a declarat Deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here