Nicolae Giugea, Candidat PNL la Primaria Craiova : In mandatul Vasilescu au fost aruncate pe geam aproape 3 milioane, bani proveniti din fonduri europene.

0
18

Astazi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de presedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea si deputatul Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primaria Craiova.

Candidatul PNL la Primaria Craiova, deputatul Nicolae Giugea, a declarat ca, in momentul de fata, administratia PSD a Primariei Craiova si-a demonstrat incapacitatea de a gestiona problemele orasului. ”Primarul Mihail Genoiu se plange ca nu mai are bani la buget, dar in vara lui 2019, cand prin trecerea platii unor contributii si servicii sociale de la Guvern la administratiile publice locale s-au creat mari dezechilibre in bugetele primariilor, dl Genoiu a tacut. Acum se plange ca nu are bani, dar nu a venit cu nicio masura concreta pentru a relansa investitiile din Craiova.” a afirmat candidatul PNL la Primaria Craiova.

Nicolae Giugea a criticat in termeni duri modul in care au fost cheltuiti banii europeni in timpul mandatelor Vasilescu-Genoiu.

”De fiecare data cand are prilejul, Olga se lauda ca a fost campioana pe tara la atragerea de fonduri europene. In 2015 sustinea ”la gradul de absorbtie a fondurilor europene, Craiova este numarul unu. Avem un grad de absorbtie de 45,2% pentru 2014, iar anul acesta vom ajunge, fara niciun fel de problema, la 100%”.
Care este realitatea? Un document al Curtii de Conturi lamureste lucrurile mai bine ca oricine.
In mandatul Vasilescu au fost aruncate pe geam aproape 3 milioane, bani proveniti din fonduri europene. Este vorba despre corectii financiare, adica sanctiuni pe care Primaria le-a primit pentru ca nu a respectat ceea ce semnase.
Altfel spus craiovenii au platit din buzunarul lor incompetenta administratiei PSD
Concret care sunt investitiile si cat a fost ”amenda” in fiecare caz :
 Pasajul subteran – sanctiune de 450.000 de euro
Un pasaj aproape inutil care nu a decongestionat nicio intersectie si care mai mult a stricat decit a ajutat. Pentru aceasta investitie Primaria a primit o corectie financiara de 450.000 de euro
 Parcare subterana – sanctiune de 650.000 de euro
Inaugurata in 2016, parcarea subterana este o gaura neagra pentru bugetul Craiovei. Dar, inainte de pierderile anuale de exploatare, primaria a platit 650.000 de euro corectie financiara.
 Centrul Multifunctional Craiova – sanctiune 1 milion de euro
 Inaugurat in 2013, Centrul a functionat mult timp pe pierderi. Dar, inainte de a pierde bani din intretinere, Centrul provocat Primariei o paguba de 1 milion de euro, cat a fost corectia financiara.
 Dezvoltarea transportului ecologic in Municipiul Craiova – sanctiune 500.000 de euro
 Proiectul a fost semnat in 2015 si includea reabilitarea Caii Bucuresti, amenajarea unor piste de biciclete, etc. Cum au fost facute lucrarile vede oricine. Corectia financiara a fost de 500.000 de euro
 Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord-Sud-Est a Polului de Crestere Craiova (Strazile Caracal, Raului, Bariera Valcii) – sanctiune 200.000 de euro
 Despre lucrarile facute pe strada Raului de firma TelDrum s-a scris atat de mult, incit nu mai e nevoie sa reluam intreaga poveste. Pentru acest proiect Primaria a primit o corectie financiara de 200.000 de euro
Toate aceste cifre sunt oficiale, dintr-un document al Curtii de Conturi. Prin urmare acesta a fost ”eficienta” administratiilor Olga-Genoiu. Iar actualul primar se plange peste tot ca a ramas fara bani.” a spus Nicolae Giugea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here